19-02-2020

Що потрібно врахувати при покупці нерухомості під офіс

офіс

Сьогодні процес створення власного бізнесу стає дедалі доступнішим, але старт своєї справи вимагає чималих фінансових витрат, серед яких важливе місце займає купівля нерухомості під офіс чи її оренда. Яким же вимогам має відповідати таке приміщення?

Відомо, що офіс – це обличчя будь-якої фірми, яка прагне закріпитись у своєму сегменті ринку. Безсумнівно, офісне приміщення має бути просторим, провітрюваним, світлим, а головне, воно має бути розташоване так, щоб забезпечити зручну доступність як працівникам компанії, так і її клієнтам.

Крім того, офісна робота вимагатиме раціонального розміщення оргтехніки та меблів, таким чином, приміщення має бути компактне і в той же час немаленьке. Це дозволить вам створити атмосферу затишку та спокою, де ваші клієнти з вашими співробітниками змогли б домовитися про вирішення поточних питань ефективної взаємодії.

Важливою є наявність водопостачання та центрального опалення. Безсумнівно, слід забувати у тому, що офіс – це Підприємство, а відвідуване потенційними клієнтами місце, де кожен із новачків зможе оцінити гостинність власників, і навіть ознайомитися з асортиментом запропонованої продукції.

При виборі такого приміщення слід врахувати інфраструктуру та доступність транспорту. Величезну роль відіграє його від станцій метро, ​​автобусних зупинок і навіть станцій електропоїздів, оскільки далеко не всі працівники та клієнти використовують легкові автомобілі для поїздок, багато хто добирається громадським транспортом.

Наявність паркування - обов'язкова умова у зв'язку з тим, що якась частина працівників і клієнтів все ж таки приїжджатимуть в офіс на автомобілях.

У сьогоднішніх умовах неухильного зростання кількості легкових автомобілів та виникнення у зв'язку з цим великих проблем із доступністю офісних приміщень, розташованих у центрі, для багатьох компаній серйозно постає питання про зміну місця розміщення офісу. Причому пріоритет надається місцям з добре розвиненою інфраструктурою та транспортною доступністю.

Таким чином, вимоги, що висуваються, накладають серйозну відповідальність на процес вибору приміщення для офісу. Зручність розташування, просторе приміщення, наявність паркувальних місць на стоянках та незначна віддаленість від метро та автобусних зупинок дозволять залучити більшу кількість потенційних клієнтів, а значить домогтися головного – зробити ваш бізнес ефективним та прибутковим.

Раніше ми опублікували статтю, в якій поділилися десятьма порадами щодо вибору офісного приміщення для оренди.

Автор: Олександр Бєлов