03-08-2013

Правильно орендуємо офісне приміщення

офіс

Питанням, яким стурбована велика кількість орендарів комерційного виду нерухомості, які самостійно займаються орендою офісу, буде: «Як можна правильно і вигідно зняти офіс?». Зараз бізнес є динамічним і досить непередбачуваним. Тому питання про необхідність оренди офісної площі постає перед безліччю керівників. Як не припуститися помилки, знімаючи на якийсь час комерційний об'єкт нерухомості?

Це складна оренда, як ви здогадалися. Тому до вибору відповідного приміщення для офісу потрібно підходити з великою відповідальністю. При оренді доводиться вирішувати безліч деталей та нюансів. Щоб не помилитися, потрібно знати різні тонкощі та вживати відповідних дій для досягнення поставленої мети – оренда офісної площі, тобто для комерції.

Отже, під правильною орендою офісного приміщення маються на увазі:

  • вигідні умови;
  • невеликий термін затвердження угоди оренди;
  • місце, що орендується, має повною мірою задовольняти побажання клієнта і справлятися з поставленими завданнями;
  • з юридичного погляду правильно оформлена угода оренди - відповідно до чинних законодавчих актів.

Орендуючи квадратні метри під офіс, не завадить докладно розібратися в тому, що є сучасна оренда. Ще потрібно вибрати майбутнє місце, де знаходитиметься офіс, його клас, а також площу.

Варто замислитись і про витрати на утримання офісу – чи входить до орендної плати комунальні платежі та послуги з професійного прибирання офісу. Якщо ж ці витрати не входять в орендну плату, варто задуматися про їх розмір і вибір компанії, що займається прибиранням офісів та послугами.

Зняти офіс можна самостійно та за допомогою різних агенцій нерухомості, які займаються наданням послуг з оренди комерційних об'єктів.

Є ризик, якщо самостійно займатись орендою. Це стосується і орендодавця, і орендаря. Останні повинні знати, що самостійне виконання умов оренди займає багато часу. Судіть самі, доведеться переглядати кожен варіант. У цьому випадку орендарю доведеться мати хороші знання законів. Ще важливо орієнтуватися в ситуації, що склалася на ринку комерційних об'єктів нерухомості.

Найнадійнішим і правильним варіантом буде надання оренди офісів спеціальному агентству нерухомості, яке добре показало себе у цій галузі. Орендувати офіс у такий спосіб - це означає звільнитися від різних проблем, скоротити час, який йтиме на пошук необхідних квадратних метрів. Крім того, можна уникнути складнощів, пов'язаних з юридичною неписьменністю під час укладання договору.

Здебільшого, співробітники таких агентств переглядають різні пропозиції. Таким чином, з'являється можливість вибрати відповідні квадратні метри для комерції. Саме ця схема значно заощадить час, нерви, а також гроші замовника. Якщо ви вирішили орендувати офісне приміщення, звернувшись до агентства нерухомості, отримаєте гарантії, що не станете жертвою переплати та обману. В результаті зможете орендувати офіс за прийнятною ціною.

Враховуючи все вищесказане, грамотна оренда ґрунтується на точному визначенні вимог, яким має відповідати площа. Як укладатиметься угода? Угоду можна проводити самостійно або за допомогою агентства нерухомості. В останньому випадку вдасться отримати грамотне у всіх значенні цього слова оформлення квадратних метрів під комерцію.

Сьогодні немає нічого складного в оренді офісу. Особливо це стосується великих міст. Пропонованих варіантів просто величезна кількість. Не так райдужно справи з орендою в невеликих містах. Тут із вибором відповідного варіанта з-поміж запропонованих бувають складності.

Автор: Олександр Бєлов