18-08-2021

Як оформити невеликий офіс у стилі традиційного шику?

офіс

Ваше робоче навантаження може бути нудним і не надихаючим, але ваш офіс не має бути таким. Замість просто стежити за часом, створіть стиль офісу, який буде працювати на вас. Втілить елементи традиційного декору, такі як багаті породи дерева, з шикарними елементами, такими як кришталеві акценти, щоб створити офіс, який навіть найзапекліший спостерігач за годинником міг би назвати традиційним шиком.

Зона письмового столу

Виберіть письмовий стіл, який додасть офісу стиль та забезпечить зберігання.

Стіл – це наріжний камінь будь-якого офісу, але його вибір для невеликого офісу має особливе значення, оскільки це може бути єдиний великий предмет меблів у кабінеті. Інвестуйте кошти до відносно великого письмового столу, який буде пропорційний площі вашого офісу. Вибирайте стіл із дерева, яке надає приміщенню теплоти і краще передає традиційну тему, ніж металевий стіл. Хорошими варіантами є червоне дерево, вишня та дуб. Зверніть увагу на такі розкішні деталі, як різьблені ніжки або фурнітура кольору темної бронзи. Виберіть відповідний дерев'яний стілець або збільште шик за допомогою шкіряного офісного крісла з високою спинкою насиченого відтінку засмаги. Відмовтеся від лампи банкіра – замість неї освітлення столу забезпечить негабаритна лампа зі скляною або кришталевою основою та хрустким білим абажуром.

Зберігання

Обладнайте книжкову шафу симетричним розташуванням книг та органайзерів.

Якщо ви маєте достатньо місця для зберігання, використовуйте його. Креденця в відтінку дерева, що доповнює стіл, додасть стилю і функціональності, але можуть підійти і картотечні шафи. Перегляньте проходи і каталоги магазинів домашнього декору в пошуках шаф з шикарними деталями, такими як молдинг на верхній і нижній частині шафи і фурнітура в художньому стилі. Такі деталі роблять шафи схожими на улюблені меблі, а не на утилітарні предмети. Встановіть настінні полиці над письмовим столом або картотекою та зберігайте папери та інші предмети в ряді однакових білих коробок. Якщо настінні полиці не підходять, повісьте на стіну органайзер, що складається із двох вертикально з'єднаних металевих кошиків. Якщо один такий органайзер на стіні буде несподіваним втіленням традиційного шику, серія з кількох органайзерів у вигляді сітки або прямих ліній посилить бажаний ефект.

Аксесуари

Підвищіть рівень шику за допомогою люстри.

Приверніть увагу до молдінгів та оздоблення кабінету, пофарбувавши їх у білий колір. Якщо в кабінеті немає таких архітектурних деталей, заповніть їх за допомогою аксесуарів. Кришталева люстра може додати до кабінету елемент декоративного шику, а коврові килими на підлозі додадуть приміщенню традиційної та трохи екзотичної елегантності. Прикрасьте стіни великими портретами або картинами природи, обрамленими дерев'яними товстими або темно-золотими рамами. Дзеркало у такій самій рамі заповнить вільний простір стіни та відобразить м'який блиск запаленої люстри. Розмістіть шикарні аксесуари, наприклад, вази з ртутного скла, у симетричному порядку, щоб поєднати шик та традицію.

Стіни та вікна

Створіть візуальний інтерес за допомогою ефектних шпалер.

Якщо ви вирішили пофарбувати стіни, вибирайте глибокі коричневі, вершково-білі або ніжно-зелені кольори. Фарба повинна врівноважувати приміщення і служити нейтральним фоном для предметів меблів, які є значними і заслуговують на додаткову візуальну увагу. Якщо меблі не вистачає архітектурних деталей, вирішіть цю проблему за допомогою шпалер. Оклейте одну зі стін шпалерами з малюнком у стилі толі чи темного шинуазрі; будь-який із цих варіантів додасть несподіваний шик. Вікна оформіть панелями однотонних кольорів, наприклад, темно-коричневого або з малюнком, наприклад, картатим, але будьте стримані, якщо вибрали шпалери з малюнком. Якщо ваш офіс дуже маленький, зберігайте основні кольори світлими, щоб простір здавався більшим.

Раніше ми поділилися тринадцятьма порадами про те, як створити комфортну робочу атмосферу в офісі.

Автор: Олександр Бєлов