02-01-2012

Офісна нерухомість: рекомендації щодо вибору приміщення

приміщення під офіс

Кожна велика та успішна компанія, яка має великий штат співробітників, жодного дня не може обходитися без офісу. Здавалося б, у чому питання – оренда та продаж комерційної нерухомості, у тому числі й офісів, що здійснюється багатьма агентствами нерухомості, необхідно лише мати достатній капітал. Однак, все не так.

Приміщення під офіс сильно відрізняються один від одного. Для того, щоб успішно орендувати або купити офіс, потрібно з'ясувати, які саме фактори становлять особливе значення для Вашої компанії.

Офіси, які пропонуються в оренду або на продаж, класифікуються за рядом ознак.

Місце розташування офісу - Один з головних факторів. Зверніть увагу: продаж чи оренда офісних приміщень у центрі міста буде значно вищим. Втім, необхідно враховувати, наскільки залежить робота компанії від того, наскільки швидко та легко зможуть виявити офіс клієнти. До цього фактора відноситься також розвиненість інфраструктури та транспортна розв'язка довкола.

Тип офісу — наступний чинник, який слід звернути увагу.

У бізнес-центрах, де відповідно до міжнародного рівня є парковки, конференц-зали, інфраструктура, клінінг і спецслужба охорони — як правило, розташовуються елітні офіси. Має сенс орендувати або купити офіс у цьому центрі, якщо компанія досягає значної ролі у своєму секторі послуг чи виробництва, якщо є припущення частого відвідування даного офісу клієнтами та партнерами.

Приміщення під офіс другого типу мають схожі характеристики, також їх можна купити або зняти в офісних будинках. Однак у цьому випадку, розташування офісу, якість робіт, що виконуються, поступаються за якістю елітним офісам.

Офіси, розташовані на першому поверсі житлового будинку, у нежитлових приміщеннях колишніх управлінь чи інститутів – належать до третього типу офісів. Це недорогий варіант, який має свою перевагу в тому, що придбати такий офіс простіше у центрі міста, де будівництво бізнес-центру здійснюється не так швидко. Нестача таких офісів - у відсутності конференц-залів та спецпарковок.

Вибір типу офісу

Щоб визначитися з вибором типу офісу для подальшої його купівлі чи оренди, потрібно врахувати кількість співробітників, рід діяльності та оборот компанії. Зверніть увагу: при зведенні нових офісів використовується якісний матеріал, приміщення світліші та просторіші. Нові будинки відповідають правилам пожежної безпеки. Сучасні офісні будівлі зводять у найважливіших транспортних розв'язок. Удосконалена інфраструктура забезпечить найкомфортнішу діяльність компанії.

Придбання приміщення під офіс у недобудованій або не зданій в експлуатацію будівлі, дасть змогу заощадити солідну суму грошей.

Вибираючи приміщення під офіс, не варто забувати про комфорт співробітників компанії. Розглядаючи приміщення, слід звертати увагу на ефективність його розміщення Вашого офісу, а також на його якість.

Автор: Олександр Бєлов