17-09-2019

Як гарно сфотографувати свою квартиру?

фотограф

Кожна людина коли-небудь стикається з продажем або орендою квартири, Чи то власна нерухомість, зароблена самотужки, чи дісталася у спадок від близьких родичів.

Зрозуміло, перед угодою необхідно уважно вивчити відповідну інформацію з цього питання, але важливо правильно подати своє володіння, щоб вигідніше її укласти. І тут постає питання: як краще сфотографувати свою житлоплощу для подачі оголошення?

Існують кілька способів, щоб зробити якісні та цікаві знімки житлоплощі. Навіть за відсутності гарного фотоапарата із ширококутним об'єктивом можна зробити якісні фотографії на звичайний смартфон чи планшет. Сучасні гаджети оснащені чудовими камерами, здатними видавати чудову якість картинки навіть у приміщенні.

  1. Якщо при зйомці використовувати штатив, фотографія від цього помітно покращає. По-перше, він допомагає налаштувати кадр та заздалегідь подивитися, що вийде. По-друге, штатив надає картинці більше чіткості, ніж при зйомці руками, а також позбавляє неінформативних, завалених вертикалями знімків.
  2. Можна обійтися і без штатива, якщо у камери є досить світлосильний об'єктив, і при необхідності замінити його підручними засобами, наприклад, стіл, комод, тумбочка відмінно підійдуть, щоб зафіксувати фотоапарат або смартфон. Завали (або коригування) перспективи можна виправити за допомогою програмного забезпечення на комп'ютері, маючи певні навички.
  3. Для зйомки загального плану квартири чудово підійде камера та ширококутним об'єктивом. Зазвичай використовують фокусну відстань 24 мм рідко 60 мм. При зйомці з фокусною відстанню 24 мм спотворення простору дуже невелике і практично непомітне, якщо правильно вибрати точку, з якої буде зроблено фотографію.
  4. Цілком не підходить для фотографування інтер'єру надширококутні об'єктиви. Кімната при їх застосуванні візуально розтягується, що не дає правильного уявлення про нерухомість і, часто, вводить в оману покупця (або орендаря), що переглядає фотографії його квартири, що цікавить.

Не слід забувати, що перед зйомкою квартири потрібно виконати ряд дій

  • прибрати зайві речі, сміття і привести в порядок приміщення, що фотографуються. Всі особисті речі, гігієнічні та побутові засоби, сімейні фотографії на стінах, предмети одягу тощо тільки зіпсують знімки і піднесуть квартиру в невигідному світлі;
  • обов'язково зробити вологе прибирання приміщення перед фотозйомкою, очистивши всі поверхні від пилу та бруду;
  • при зйомці санвузла закрити кришку унітазу, переконатися у чистоті ванни;
  • перевірити наявність лампочок у люстрах, якщо вони потрапляють у кадр;
  • штори в інтер'єрі відіграють важливу роль, тому, якщо вони брудні та м'яті, потрібно упорядкувати їх;
  • на диванах та ліжках обов'язково розгладити покривала.

Також варто враховувати термін здачі житла в оренду, якщо така мета є. Наприклад, якщо квартира здається подобово, то на фото можна відобразити посуд, залишений у користування орендарям. Якщо ж квартира здається на довгостроковій основі, такі фотографії можуть відлякати квартиронаймачів.

Зрозуміло, легше скористатися послугами професійного фотографа, заплативши за знімки чималу суму. Але часто, як показує практика, «професіоналізм» – поняття відносне, і замовник може залишитися незадоволеним виконаною роботою та отриманим результатом. Тому багато хто фотографує інтер'єр і архітектуру самостійно, при цьому економлять гроші і отримують задоволення від самого процесу.

Як правильно скласти оголошення для розміщення в інтернеті читайте в цій статті.

Підготував: Олександр Бєлов