02-01-2018

Декілька порад тим, хто бажає купити житло в новобудові без ризику

ЖК Елегія Парк в Одесі

Коли є можливість придбати нове житло, то чому б не купити? По-перше, не варто турбуватися про можливі юридичні невідповідності у попередніх власників. По-друге, планування квартир у новобудовах сучасне та зручне, відповідає всім вимогам сьогоднішнього дня. Існує величезний вибір її варіантів, що дозволяє покупцеві знайти найбільш підходящий. По-третє, багато забудовників, як, наприклад, київська будівельна компанія БД Холдинг, будують не просто будинки, а цілі житлові комплекси з готовою інфраструктурою (магазинами, дитячими та спортивними майданчиками, парковками, об'єктами соціального призначення тощо), що робить їх дуже привабливими для покупців.

Але, на жаль, не всі забудовники є надійними та порядними. Вкладаючи гроші в будівництво будинку або купуючи квартиру в незавершеній новобудові, можна потрапити на недобросовісну компанію та виявитися втягнутим у житлову аферу, отримати зовсім не те, що обіцяв забудовник чи взагалі нічого не отримати. Що ж робити?

Шукаємо надійного забудовника

Щоб звести до мінімуму ризики, пов'язані з покупкою житла в будинку, що будується, варто поцікавитися надійністю компанії, що виконує будівельні роботи. Шукайте фінансово стабільного забудовника, який має гарну репутацію та дорожить нею, який планує і надалі працювати у сфері житлового будівництва. Київська будівельна компанія BD Holding виконує весь цикл будівництва житлових комплексів, починаючи з його проектування та закінчуючи післяпродажним обслуговуванням. Надійні юридичні угоди, використання тендерної системи у пошуку підрядників, постійне вдосконалення логістичних процесів дозволяють виконувати високоякісні будівельні роботи в точно обумовлені терміни. Те, що компанія надає житло в кредит, говорить про її далекосяжні плани на ринку первинного житла.

Чого слід побоюватися при покупці житла в будинку, що будується

Одним з найбільш вигідних придбань житла є фінансування будинку, що будується. Але, з іншого боку, існує можливість бути ошуканим. На які фактори слід звернути увагу при виборі житла в будинку, що будується?

  • Фінансова стабільність забудовника.
  • Законність придбання земельної ділянки та юридично грамотне оформлення правочину.
  • Оформлення документів для проведення будівельних робіт відповідно до законодавства країни.

  • Репутація компанії (кількість зданих в експлуатацію об'єктів, терміни здавання, якість виконаних робіт).
  • Вартість житла. Занижена ціна викликає сумніви.

Зверніть увагу на перебіг будівельних робіт: скільки людей та техніки задіяно. Наявність необхідної кількості виконавців та сучасне технічне обладнання говорить на користь забудовника.

Удачі вам!

Автор: Олександр Бєлов