01-09-2012

Число укладених угод з нерухомістю збільшилося

угода

Протягом двох перших кварталів 2012 року українські нотаріуси засвідчили приблизно 177 тисяч будь-яких операцій з різною нерухомістю, Серед яких фігурувала переважно купівля-продаж квартир і приватних будинків.

Така значна кількість операцій становила приблизно 70% кількості торішніх угод з нерухомими об'єктами, таким чином можна зробити висновок, що в 2012 році здійснення операцій збільшилося на 2%.

Про сказане вище повідомив прес-службі Олександр Лавринович – міністр юстиції, посилаючись на свідчення звіту статистики щодо діяльності українських нотаріусів на початку 2012 року.

Він також повідомив, що практично 10% здійснених операцій засвідчувалися саме в українській столиці. Це свідчить, що київські нотаріуси у першому півріччі поточного року засвідчили понад 17 тисяч договорів, пов'язаних із відчуженням об'єктів, серед яких мали місце 9 тисяч договорів щодо купівлі-продажу житлової нерухомості. Крім цього нотаріуси засвідчували дарчі договори, договори міни, довічного утримання тощо.

За підрахунками, вищезазначені показали, що приблизно на 9% перевищують показники попереднього року. Крім цього, Олександр Лавринович також зазначив, що на початку 2012 року збільшилася кількість договорів щодо відчуження земельних ділянок. Зокрема, по всій Україні було укладено близько 579 тисяч подібних договорів, а це на 8,5% більше від угод порівняно з попереднім роком.

Підготував: Олександр Бєлов