10-10-2013

Заміське житло: котедж чи будинок?

Заміське житло

В даний час більшість жителів мегаполісів прагнуть виїхати з галасливих міст, просочених вихлопними газами та пилом. Для багатьох це нездійсненна мрія, ну а люди із засобами можуть собі це дозволити. Якщо у вас є така можливість, потрібно визначитися з тим, яке житло вам більше підійде. Нинішній ринок нерухомості може запропонувати покупцеві великий вибір сучасного житла. Наприклад, можна купити будинок у котеджному селищі «Світлий Совіньйон». Котеджі та таунхауси – сьогодні дуже затребувані.

Слід одразу зазначити, що ціна тут не найголовніше. Хороший таунхаус за своєю вартістю може конкурувати з котеджем. Відіграє роль хіба що оплата за комунальні послуги. Велику роль відіграє площа земельної ділянки довкола будинку. На заході таунхауси будують так, що вільний простір є не лише перед будинком, а й за ним. Перед будинком звичайно передбачено місце для паркування автомобіля, а ззаду – внутрішній двір для відпочинку та пікніка. Але в Росії якщо купувати досить дешевий будинок, то в ньому є лише територія перед будинком. Її доводиться використовувати з двома цілями: як місце для машини, так і місце для відпочинку. Чи зручно це, відпочивати на очах у сторонніх очей? А за велику територію доведеться викласти кругленьку суму. Окремий заміський будинок, який розрахований безпосередньо на одну сім'ю, спочатку передбачає кілька соток землі для приватного користування.

Вибираючи те чи інше житло, кожна людина враховує свої душевні переваги. Любите ви тишу і бажаєте відгородитися від мирської суєти чи хочете відчувати, що за стіною знаходяться ваші сусіди? Від цього вибору залежить, на якому саме будинку ви припините свою увагу.

Що ж є таунхаус і котедж?

Таунхаус - це тип житла, в якому можуть проживати кілька сімей одночасно, оскільки він розділений на окремі багатоповерхові квартири з окремим входом. До сусідів можна ставитися по-різному, але в будь-якому випадку проживання в будинку не так сильно позначиться на вашому гаманці. Якщо ви хочете дихати чистим повітрям, при цьому залишаючись у такій улюбленій для вас квартирі, то будинок якраз те, що потрібно.

Котедж – це місце для тих, хто хоче спокою та тиші. Для тих, хто мріє мати велику ділянку землі під своє розпорядження. І для тих, хто має достатньо коштів, щоб платити за всі ці задоволення. Адже комунальні платежі тут дуже високі.

Автор: Олександр Бєлов