11-10-2013

Яке житло вважати елітною нерухомістю?

Елітна нерухомість

Популярність елітного житла стрімко набирає обертів. Зараз престижна нерухомість є не лише показником можливостей та статусу власника, а й привабливим об'єктом для інвестицій. Кількість елітних квартир та домоволодінь активно зростає в порівнянні з іншими категоріями ринку нерухомості. Відповідно, і ціни щороку підвищуються. А найкраща якість, як відомо, завжди в ціні. Тому люди намагаються інвестувати саме у таке житло. Які якості має мати житло, щоб вважатися елітним²

Найчастіше такі об'єкти розташовуються в центрі міста та його престижних районах, у місцях зі своєю історією чи в елітних новобудовах, рідше у старовинних будинках чи сучасних житлових комплексах, вкрай рідко на околиці міста. Сам будинок не розташований поблизу шумних вулиць і багатосмугових магістралей. Матеріал будинку – цегла або моноліт – цегла. По висоті будинки невеликі, обсягом до вісімдесяти квартир.

Прилегла територія призначена виключно для користування мешканцями будинку, огороджена та максимально облаштована під'їзними шляхами, паркувальними місцями, дитячими майданчиками, зонами відпочинку — басейн, кафе та тренувальними ділянками. Метраж житлових приміщень становить не менше 120 м², висота стель - від трьох з половиною метрів і більше. Обов'язково з вікон (частіше дерев'яних) повинен проглядатися вигляд, що тішить око.

Оздоблення в елітних приміщеннях має відповідати європейським стандартам (євроремонт). Елітна квартира повинна мати підвищений комфорт, продуманий до найдрібніших деталей. Усі оздоблювальні роботи в квартирі виготовляються тільки з матеріалів найвищої якості, основні критерії відбору яких: міцність, довговічність, вишуканість та безпека. Також має бути передбачено два види опалення: централізоване та відокремлене (власна котельня). Комунікації сучасні, від найкращих виробників. Ліфти - безшумні, плавні - виготовляються на замовлення.

Будівля такого рівня цілодобово перебуває під відеоспостереженням та охороною. Весь персонал, від консьєржа до прибиральників, ввічливий і непомітний. Будь-яка незначна проблема вирішується миттєво.

На жаль, дозволити собі таку нерухомість можуть лише 2-3% населення нашої країни. Однак, на такий обмежений попит, ціни щороку підвищуються, оскільки саме елітного житла вкрай мало і придбати його можуть лише люди з високим рівнем платоспроможності, які не бажають відмовляти собі у комфортному проживанні. Вузьке коло таких людей може собі дозволити купити елітний будинок на Рублівці у котеджному селищі «Ліон» – мрія сучасних росіян та показник успішності.

Підготував: Олександр Бєлов