14-11-2013

Як зняти чи купити нерухомість в інтернеті?

нерухомість в інтернеті

Як не дивно, але інтернет за останні кілька років став найактуальнішим джерелом інформації на сьогодні. Мільйони і мільйони людей шукають і знаходять цікаву для них інформацію. Це можуть бути нові знайомства, фільми, картинки, документи тощо.

Інтернет не оминув також і сферу нерухомості. Сьогодні, щоб винайняти житло без посередників, вдаються до послуг інтернету. І це цілком обґрунтовано, адже глобальна мережа заповнена величезною кількістю оголошень. Однак, з цих міріад оголошень як можна знайти те, що підходить? Ви студент і хочете винайняти кімнату без посередників? Хоча інтернет з властивою йому широтою і може надати величезний набір пропозицій, все ж таки не завжди цей набір є якісним. Не просто знайти з величезного списку об'єктів саме той, що підходить Вам. Адже сьогодні інтернет це не лише корисна інформація. Це ще й сильний канал просування для багатьох, у тому числі агентств нерухомості.

Агентства сьогодні заполонили простір світового павутиння. Недосвідченому користувачеві легко вдасться потрапити на гачок колишній агент. Не можна, звісно, ​​казати, що мережа наповнена виключно спамними оголошеннями від агентств. Зустрічаються і від господарів, але це здебільшого скоріше виняток, ніж правило. Як правило, таке відбувається на великих сайтах - дошках оголошень, такі як авізо, з рук до рук та інші. Це сайти федерального масштабу та їх модераторам часом важко відокремити власників від агентів, проте на цих сайтах реалізовано всілякі фільтри. Але все ж таки спритним агентам часом вдається пройти крізь стіну фільтра.

Новим рішенням сьогодні є сайти-бази нерухомості, які надають оголошення тільки від власників. Такі бази виникли порівняно недавно, буквально кілька років тому, але вже за цей час вони стали популярними. Звичайно, за задоволення треба платити, проте багато баз роблять це за мінімально можливими цінами. Наприклад, сервіс Істейт Сейл надає підключення без додаткових витрат. Це набагато дешевше, ніж звертатися до агентів, розмір комісії яких варіюватиметься від 30% до нескінченності.

Підсумовуючи всього вищесказаного, можна сказати, що інтернет сьогодні - це безперечна перевага для всіх, хто бажає підшукати собі житло. Він дає величезні переваги, наприклад економить час. Однак, в мережі, як в принципі і в офлайні, треба бути уважним і вміти відрізняти оголошення від власника або від агента.

Автор: Олександр Бєлов