25-06-2015

Доступне житло в Одесі – міф чи реальність?

Хостел в Одесі

Пошук не тільки затишного, а й доступного житла є справді проблемою в житті практично кожного. Хоча всім поняття «доступне житло» має різне значення. Житло шукається або тимчасове чи постійне. Давайте розберемося у можливих варіантах і тієї категорії.

Якщо ви зібралися їхати в інше місто на роботу або навчання, або повинні виїхати у зв'язку з якоюсь іншою причиною, то потребуєте тимчасового житла. У цьому випадку є три варіанти:

Хостел. За ціною – найдешевший варіант. Проте це не означає, що ви потрапите у брудне, без нормальних умов місце. Хостели в Одесі найбільше підходять для молоді, це спільна квартира, де ви можете не тільки жити, але й спілкуватися. Хостели повинні надавати всі умови. Проживати тут можна в основному тиждень - два, щоб кругообіг людей не зупинявся, щоб було цікаво, і ви мали більше можливості знайти нових друзів.

Знімна кімната. Перевага цього варіанта в тому, що можна жити нехай і не одному, зате віддаючи менше грошей, при цьому ваша кімната буде закриватися на замок, кухня і ванна кімната - загальна. Бюджетно, але, гадаю, надовго залишатися жити в орендованій кімнаті нікому не захочеться, хоч обмежень у часі і немає. А може, комусь і подобається жити в компанії людей.

Наймана квартира. Скрізь є квартири "люкс", а є за цілком доступною ціною. Великі плюси цього варіанта в тому, що почуття комфорту буде сильнішим, адже, а без присутності сторонніх жити комфортніше.

Друга категорія житла – постійне. Купити квартиру в Одесі за доступною ціною, причому досить комфортну, затишну, з усіма умовами, вкрай складно, але можливо. Проблема ще й у тому, що курс долара по відношенню до гривні «трохи» вищий за звичайний. Але те, що він не впаде до колишніх позначок, – зрозуміло. І те, що ціни на квартири, особливо у великих містах, не тішать ні слух, ні око – теж зрозуміло. Але голосування та скарги на всю безвихідь ситуації з квартирами не куплять вам її.

Закордоном нормою вважається кредит на все життя, за рахунок якого ви можете купити квартиру, машину та інше. Тільки там не такі відсотки, як у нас. А в деяких країнах Африки після народження дитини йому виплачується така сума, що в майбутньому вона може дозволити собі все. Тому ми так часто бачимо в Арабських Еміратах домашніх леопардів і позолочених машин. Але ми не жителі цих країн і маємо шукати вихід самі, адже мало кому у спадок перепадають бабусині хороми.

Доступне житло доступне лише у тому випадку, якщо ви щомісяця отримуєте зарплату. Просто так, з неба вам нічого не впаде. Потрібно попрацювати, і тоді бажане стає очевидним. Може, варто знайти кращу роботу? Насправді, варіантів безліч, потрібно дійсно хотіти і шукати. Адже житло потрібне всім, особливо майбутній родині, адже вирощувати дитину в особистій квартирі набагато краще. Отримавши гроші, ви вже зможете судити, що саме для вас є доступним житлом. А таке точно буде, адже нічого неможливого немає.

Які фактори впливають на ціну житла

Район та вид з вікна. Ну, звичайно ж, у будинку на околиці квартира продасться за нижчою ціною, на відміну від квартири в центрі. А квартирка з видом на центральну площу, а не на звалище чи гаражі – цінується відповідно дорожче.

Поверх. Цей фактор грає одну з головних ролей при виборі квартири у людей похилого віку або тих, кому здоров'я не дозволяє підніматися пішки, у разі несправностей з ліфтом. Особливо якщо це старі п'ятиповерхівки, де немає ліфта. До речі, у них люди не хочуть поселятися ще й на верхніх поверхах, адже є ймовірність, що потече дах чи станеться якийсь інший казус. У багатоповерхівках звичайні, середньостатистичні покупці зупиняють свій вибір на середніх поверхах. Цим обумовлена ​​підвищена вартість таких квартир.

Стан квартири. Найдорожче вийде квартира, підготовлена ​​до ремонту. Якщо квартира із звичайним ремонтом, і не має нічого ні пересічного у своєму інтер'єрі – це найдешевший варіант.

Це три найважливіші фактори, врахуйте їх при виборі квартири та при плануванні витрат на таку грандіозну покупку.

Автор: Олександр Бєлов