27-11-2012

Основні способи шахрайства на ринку нерухомості

хакінг

Кожен знає, що на ринку первинної та вторинної нерухомості постійно присутня досить велика кількість шахраїв. Будь-який учасник ринку може потрапити до них на «гачок». Найчастіше жертвами шахраїв стають люди неуважні, безвідповідальні, які бажають якнайшвидше укласти угоду.

Обачні люди намагаються бути уважними. Знання нечесних та обманних прийомів ріелторів припадає на користь. На жаль, не всі знають, що навіть ріелтерські компанії, які є помічниками при операціях, можуть відігравати головну роль на ринку.

Більшість прийомів шахрайства на ринку є стандартними. Саме ми їх і розглянемо у цій статті. При зверненні в агентство потрібно бути обережними, запитувати, наводити довідки. житло - Це те місце, в якому ми проводимо більшу частину часу.

Перший спосіб обману найпростіший

Агентство нерухомості вимагає внести плату за послуги, що не входять у звичайний пакет. Наприклад, ріелтори просять сплатити за зняття копій, роздрукування/підготовку документів, складання бланків. Сума в такій ситуації стягується у невеликих розмірах, клієнт не надає цьому великого значення. В принципі збитки від такого шахрайства невеликі, проте, якщо ви цінуєте свої доходи, пам'ятайте: жодна професійна агенція продаючи дешеві квартири в Одесі не просить плату за надання другорядних послуг!

Другий спосіб більш примітивний і простий

Аванс стягують за безпосереднього огляду квартири. У цьому випадку сума набагато більша... Багато фірм постійно використовують метод як невеликий заробіток, причому іноді дуже привабливий. Спроба взяти з вас аванс може здійснюватися за допомогою різних хитрощів - словами, що на огляд об'єкта є великий попит і агентство вимагає за це певну суму. Щоб не стати жертвою такого виду шахрайства - просто нічого не платіть, тому що договір ви не укладали, а отже не брали на себе жодних зобов'язань.

Третій спосіб - обман, пов'язаний з меблями в будинку

При продажі квартири або приватного житлового приміщення багато господарів залишають меблі, при цьому ціна меблів ніколи не включається до кінцевої вартості об'єкта. Ріелтер же може спробувати переконати вас у тому, що меблі чогось варті. Пам'ятайте, якщо квартира продається з меблями, значить ціна меблів вже включена у вартість квартири і нічого доплачувати за неї не потрібно.

Автор: Олександр Бєлов