09-10-2012

На території України утворились нові доступні об'єкти нерухомості

Київ

Українські мешканці готові поділяти свої житлові котеджі з кількома людьми, якщо житло пропонуватиметься по 500-800 доларів за 1 кв.

Після кризи в 2008 році, ринок нерухомих об'єктів пережив деякі проблеми. Котеджі продавалися на 40% менше, а щодо покупців, то вони стали купувати не дуже великі об'єкти, до 200 кв.м.

Щоб оминути ситуацію стороною і почати потихеньку збувати дорогі об'єкти, забудовники стали їх раціонально переробляти у дуплекси чи будинки з кількома квартирами та окремими входами до кожної.

За словами Віктора Коваленка, директора консалтингової компанії під назвою «Реалекспро», людям сподобалися такі варіанти, адже купити величезний будинок для них стало практично неможливим. Тому вони відмовлялися від приватних приватних будинків. І тепер на сьогоднішній день стали користуватися значним попитом саме таунхауси, що не перевищують площу в 50-100 кв.м., де вартість 1 кв.м. не була вищою 500-800 доларів.

Хочеться відзначити, що поряд із падінням попиту на індивідуальні будинки, утримання яких обходилося власникам у літній період у 200 доларів, а в зимовий – 500, знизилася і популярність великих земельних наділів.

Виходячи зі статистичних даних, у докризовий час обсяг відчужуваних ділянок становив близько 25 соток у середньому, а на даний момент покупці не набувають більше 10-11 соток.

Сергій Злидень, президент асоціації експертів із нерухомих об'єктів стверджує, що попит на малогабаритні та недорогі квартири на українському ринку проіснує ще як мінімум кілька років, а в іншому випадку навіть понад 10 років, як припускає Володимир Шалаєв – гендиректор компанії під назвою «Увекон».

За матеріалами finance.bigmir.net.

Читайте також