16-04-2013

Як вибрати квартиру?

спальня

Зважившись на покупку власної квартири, більшість людей вже уявляють її собі у всій красі: з ремонтом, меблями, скатертинами на столах. Однак такий образ може сильно перешкодити вибору квартири. Варто пам'ятати, що продаються та купуються голі стіни. Саме під них потрібно підганяти уявний образ майбутнього житла. Інакше при виборі квартири можна зіткнутися з проблемою невідповідності реального житла уявному.

Для пошуку квартири в інтернеті можна скористатися дошками оголошеннями, які рясніють пропозиціями «продаж квартир без посередників» і т.п. від приватних осіб та агентств нерухомості. Перш ніж вирушати на перегляд квартири, отримайте підтвердження від автора оголошення про її наявність.

До вибору квартири необхідно підійти неупереджено. Оглядаючи житло, не варто піддаватися емоціям, краще зберігати холоднокровність, уважно все оглянути і об'єктивно оцінити запропонований варіант. Можливо, саме він стане найкращим. Досвідчені ріелтори розповідають, що після безлічі переглянутих квартир клієнт постійно згадує якусь одну і просить провести повторний показ. І, зазвичай, він закінчується укладанням угоди.

Оцінювати переваги та недоліки квартири найкраще вдень. Так одразу видно, скільки природного освітлення одержує квартира. При денному світлі можна побачити і дрібні недоліки стін, стелі, підлог, що дозволить оцінити вартість ремонту, якщо він знадобиться.

Якщо сама квартира сподобалася, то наступним важливим кроком буде оцінка району, де вона розташована. У цьому випадку важливо врахувати та доступність громадського транспорту чи паркування, близькість магазинів, дитячого садка, школи, поліклініки. Чи зручно всім членам сім'ї жити в цьому районі? Для сімей з дітьми важливо, щоб біля будинку був дитячий майданчик та садок чи школа поблизу. Для тих, у кого є домашній вихованець, наприклад собака, важливо наявність місця для прогулянок.

Коли прийнято рішення купити квартиру, і є необхідна сума грошей, потрібно визначитися, де її придбати: у новобудові чи старому будинку. В обох випадках є свої плюси та мінуси. Новий будинок – це чисті під'їзди та ліфти, зручне планування, але й безперервні ремонти в сусідніх квартирах. Крім цього, є небезпека втратити гроші, купивши квартиру у недобудованому будинку.

Квартири в старих будинках не такі просторі та зручні, і часто, досить занедбані, комунальні системи теж бажають кращого. Все це тягне за собою додаткові витрати на ремонт.

Автор: Олександр Бєлов