28-11-2012

Грамотно підходимо до купівлі та оренди квартири

квартира

Пошук квартири у місті часто може стати дуже затяжним процесом. Ринок нерухомості сьогодні не відчуває дефіциту в об'єктах в оренду, як і продаж. Кожен щасливий власник "зайвої" житлоплощі не проти отримати від неї додатковий дохід. Але вибрати варіант саме для себе буває не просто.

На що звернути увагу

У майбутніх орендарів виникає безліч питань:

  • з чого почати;
  • як зняти квартиру за своїм гаманцем;
  • на що звернути увагу під час огляду квартири.

Багато оголошень рясніють заголовками: зніму двокімнатну квартиру. Але перш ніж приступити до пошуку житла, потрібно визначитися з місцем розташування квартири і тим, скільки ви хочете і можете платити за її оренду.

У чому полягає суть оренди квартир без посередників?

Знайти квартиру для оренди можна кількома способами:

  • шукати оголошення про оренду в газетах та інтернеті;
  • опитати своїх друзів чи знайомих;
  • самому повісити оголошення.

Всі ці три способи можна використовувати, але ось шукати оренду квартир за оголошенням — малоефективно, оскільки займає дуже довго, та й який завжди зміст оголошень відповідає дійсності. Швидшим буде написати оголошення та розклеїти у людних місцях. Наприклад, винайму двокімнатну квартиру на тривалий термін. Тут ви ще й вказуєте район, де хочете орендувати житло.

Оренда квартири через агентство

Орендувати житло за допомогою агенції дуже просто, це ще й значно економить час.

Якщо ви хочете скористатися послугами таких фірм, вам необхідно зателефонувати в агентство і залишити заявку. У ній ви повинні вказати місце, де хотіли б винайняти квартиру, її площу та інші параметри. Після того, як фірма знайде квартиру на ваші запити – з вами зв'яжуться і тоді ви вже можете все досконало з ними обговорити. Обов'язково потрібно користуватися послугами лише агентств, які мають вже великий досвід. Одним із таких є мінська агенція «Твоя столиця».

Головний момент – огляд квартири

Якщо ви знайшли потрібну вам квартиру, то перш за все, що вам потрібно зробити - познайомитися з власником і перевірити його документи.

Для проживання важливий не тільки інтер'єр, тому зверніть увагу на справність електричних приладів та стан побутової техніки. Якщо вам квартира підходить за всіма параметрами – підписуйте договір. При складанні договору обов'язково потрібно вказати несправності в житлі, а також скласти список техніки та меблів, що знаходиться в квартирі.

Підготував: Олександр Бєлов