01-10-2013

Трохи про котеджне село

Котедж біля озера

Багато людей мріють побудувати котедж, проте не всі можуть підібрати потрібне для його зведення місце. Так, у разі спорудження котеджу у густому лісі чи чистому полі власник земельної ділянки ризикує зіткнутися з численними проблемами, серед яких відсутність зв'язку, тепла та води. Тому люди найчастіше воліють зводити будинки на території одного з котеджних селищ.

Ці поселення можна охарактеризувати як скупчення житлових будівель з ділянками землі біля міста чи поблизу нього. При цьому кількість будинків у них має бути не менш як півсотні. Якщо котеджі були зведені за однотипним проектом, то селище наділене певним стилем. Таким «типовим» котеджним селищам протистоять поселення з будинками, виконаними у різних стилях та різними господарями. Звичайно, цей варіант цікавий, але не дуже красиво виглядає, коли, наприклад, біля скромного одноповерхового будиночка красується величезний палац з фігурними вежами і навпаки.

Якщо говорити про навколишній ландшафт, то найбільш престижними вважаються котеджні селища біля водоймища або в лісі.

Будинки у котеджних селищах обов'язково мають бути підключені до автономних вузлів або до міських комунікацій, а також телефонізовані, а під'їзні шляхи до них мають бути покриті асфальтом. Присутність охорони буде більшим додатковим плюсом. Адже люди, які заселяються до котеджних селищ, не бажають звалювати на себе клопіт комунального господарства. Тому в сучасних поселеннях мають бути організації, які вирішували б питання, пов'язані з прибиранням території та займалися іншими комунальними справами.

Підготував: Олександр Бєлов