12-12-2018

Як надихнути своїх співробітників

персонал

Десять простих способів мотивації персоналу, які надихнуть їх на успішне виконання бізнес-завдань компанії.

  1. Вітайте своїх підлеглих, називаючи кожного на ім'я. Людині приємно, коли до неї виявляють повагу. Співробітники відчуватимуть свою причетність до команди.
  2. Заохочуйте за досягнення додатковим вихідним або відходом з роботи раніше.
  3. Щоб навчитися розуміти і передбачати поведінка підлеглого, цікавтеся його захопленнями, мріями і планами. Так ви краще розумітимете, чим і як мотивувати людину.
  4. Подбайте про те, щоб на дверях або на робочому столі кожен співробітник мав табличку з його ім'ям. Це створить відчуття власної незамінності.
  5. Створюйте персональні розпорядження для найслабших співробітників, навчайте, підказуйте та обов'язково хвалите, тим самим ви допоможете їм реалізуватися.
  6. Запропонуйте персоналу вирішити досить складне завдання. Виставте питання на обговорення та почніть спільно аналізувати. Це значно зблизить колектив.
  7. Контролюйте наявність зворотного зв'язку зі своїми підлеглими. Будьте в курсі всіх важливих подій, що відбуваються не тільки в компанії, а й у житті. Вкрай важливо вчасно допомогти не лише з управлінської точки зору, а й із людської.
  8. Демонструйте динаміки розвитку організації, повісивши на стіни плакати із діаграмами приросту. Наочність - чудовий спосіб швидкої інформативності.
  9. Використовуйте у своїй практиці «батіг і пряник». Будьте другом, колегою, помічником, але при всьому цьому залишайтеся строгим керуючим. До вас тягнуться, не порушуючи субординації.
  10. Якомога частіше влаштовуйте збори, дізнавайтеся про своїх співробітників, спілкуйтеся не тільки на робочі теми. Тим самим, ви завжди будете в курсі подій, що відбуваються у вашій компанії і в будь-який момент зможете взяти ситуацію під контроль, а іноді і припинити неприємні моменти.

Раніше АН BFS опублікувало матеріал про те, чому співробітники погано працюють і що заважає їм заробляти гроші для себе та вашої компанії?

Автор: Олександр Бєлов