12-02-2021

Як зробити роботу в офісі приємніше: поради жінкам

жінка в офісі

Давно минули часи, коли жінки займалися виключно будинком. Слабка підлога набула нових можливостей і сили, освоюючи цікаві професії та домагаючись висот. Середньостатистична жіноча посада – співробітник в офісі. Робота одноманітна, швидко набридає і втомлює.

Як зробити свій сірий будній день приємнішим?

1. Почати здоровий спосіб життя

Офісна робота гарантує малу рухливість та однакову розумову діяльність. Щоб цього уникнути, потрібно робити корисні перерви. Прогуляйтеся в обід на відкритому повітрі або проведіть розминку. Можна нарешті перейти на правильне харчування, відмовившись від нескінченних чаювання з колегами або, навпаки, припинити денне голодування, що закінчується вечірнім переїданням. Хороше самопочуття - запорука невичерпних ідей, спокою та безпомилкового виконання обов'язків.

2. Не реагувати на конфлікти

Різні погляди на ситуацію та особиста ворожість можуть виникнути на будь-якій роботі. Важливо усвідомити, що уникнути конфліктів не вдасться, треба вміти ставитися до них спокійно, не витрачаючи нерви на сторонніх людей. За потреби відстоюйте свою позицію, наводьте аргументи, але не переходьте на крик та образи.

3. Відволікатися на цікаве хобі у вільні хвилини

Працювати цілодобово без перерви шкідливо здоров'ю і якість праці значно знижується у своїй. Як відволіктися у вільні хвилини, не заважаючи оточуючим? Підійде читання книг, малювання чи прослуховування музики у навушниках. Таким чином відбувається релаксація організму та розвиток у новій сфері.

4. Порозумітися з колегами

Атмосфера в колективі дуже впливає на показники праці. Взаємодопомога дозволяє знайти правильне рішення у складній робочій ситуації, страхує співробітника від помилок. Сприятливий психологічний клімат у колективі допомагає розкрити творчий потенціал. Не пліткуйте, вмійте входити в становище колег, спробуйте дізнатися про інтереси один одного. Спробуйте потоваришувати з колегами чи хоча б зайняти позицію нейтралітету.

5. Організувати чіткий порядок робочого дня

Робочий день в офісі займає вісім годин. Подумайте, як провести їх максимально продуктивно для роботи та самої себе. Виділіть хвилини для відпочинку, позначте «недоторканну» перерву на обід. Вирішіть собі, коли вам простіше робити прості справи, а який – вирішувати складні завдання. Суворий режим та ієрархія завдань допоможуть позбутися незробленої роботи, привчать до високого ступеня відповідальності та дозволять відчути власне задоволення. Тримайте своє робоче місце та голову в порядку.

Дотримуючись певних правил, можна знайти невидимі на перший погляд плюси навіть у звичайнісінькій роботі. Фіксований графік дозволяє налагодити режим, у колегах можна розглянути цікавих співрозмовників, а також знайти приємне хобі, яке дозволить переключити увагу на рутинну діяльність. Намагайтеся отримати від роботи максимум корисних речей, а не лише заробітну плату.

Раніше ми поділилися трьома порадами як правильно працювати в офісі 21 століття.

Автор: Олександр Бєлов