08-11-2021

Психологія оренди житла – вчимося бути напоготові

тупикова ситуація

Найчастіше рекомендації щодо оренди житла дають досвідчені квартиронаймачі. Вони багато разів змінювали райони, розширювали житлоплощу, пройшли через більшість посередників та шахраїв. Загалом підемо по порядку. Якщо квартиру потрібно зняти терміново, то найкраща база нерухомості все ж таки в агентствах. Ви можете перегорнути сотні сайтів, купити десятки газет. Але такий список, як у професійних ріелторів, Скласти не вийде. Вся інформація систематизована, тому швидкість пошуку відповідного варіанта зростає в десятки разів.

Коли джерелом інформації виступають знайомі, завжди робіть поправку до зростання цін. Якщо півроку тому комусь вдалося винайняти квартиру за 5 тис. грн., то не факт, що сьогодні вона коштуватиме стільки ж. Однією з властивостей людської натури є небажання вирішувати чужі фінансові проблеми. Напевно, багато зі знайомих пообіцяють дізнатися – де, хто і що здає. Але в результаті палець об палець не вдарять, щоб допомогти.

Якщо людина винаймає житло в незнайомому районі, то вона може значно переплатити за неіснуючі зручності.

Власник здатний годинами розхвалювати розташовані неподалік дитячий садок, магазини та лікарню, скористатися послугами яких так і не вдасться. Приватні особи часто навмисне надають неправдиву інформацію, щоб залучити клієнта. Кожен з нас зустрічався оголошення типу: «Хочете зняти однокімнатну квартиру в Одесі? Агентство…». Саме по них і варто дзвонити. В іншому випадку до метро виявиться не п'ять хвилин пішки, а десять автобусом. Здавалося б, жодних проблем – на місці все вирине. Але на ознайомлення з трьома такими пустушками піде цілий день.

Не забувайте уточнювати дату проведення ремонту, якщо він відбувався. Не посміхайтеся, але квартира після ремонту буває і через три, і через п'ять років. Краще переконатися у всьому на власні очі. Хороший стан - вираз, в який кожен вкладає свій зміст. Оперуйте кількісними та якісними характеристиками, а не оціночними судженнями.

Раніше ми розповіли чому варто звернутися до ріелтора під час пошуку квартири в аренду.

Автор: Олександр Бєлов