07-10-2019

Що таке канал продажу?

аналіз даних

Бізнес стає дедалі більше конкурентоспроможним. Підтримка та збереження прибутковості проблема для більшості підприємств. У такій ситуації важка робота та розумна ділова практика стають необхідністю. В результаті підприємства обирають рішення щодо управління каналами продажів, щоб випередити конкурентів.

Значимість

Сьогодні компанії покладаються на партнерський маркетинг, щоб досягти кінцевих покупців. Використовуючи офлайн-канал, а також інтернет-магазини, компанії прагнуть розширити охоплення продукції. У ході цього процесу організації зв'язуються з сотнями або, можливо, тисячами партнерів каналами, які збільшать продаж. Це означає, що замість триматися подалі від них, компаніям необхідно прагнути ефективно, керувати партнерами зі збуту, використовуючи передові методи управління.

Розв'язки

Наявність програмного рішення управління каналами допомагає організаціям ефективно планувати збут. Сучасні рішення для управління взаємовідносинами з партнерами (PRM) працюють із хмарними обчисленнями. Інформація стає доступною для всіх партнерів каналу з будь-якої точки світу у будь-який час. Більше того, наявність програмного забезпечення допомагає заощадити на купівлі дорогих серверів, а також уникнути побоювань втрати даних, оскільки все в мережі.

Переваги

  1. Компанії можуть інформувати всіх партнерів каналом про різницю в ціні або про зміну методу продажу.
  2. Чудова комунікація забезпечує більшу прозорість системи, яка допомагає зміцнити довіру партнерів до компанії.
  3. Потреби навчання партнерів може бути швидко задоволені.
  4. Менеджери каналів можуть легко вивчити записи про продажі, що дозволяє вигадувати і, більше, переформулювати техніку продажів.
  5. Використовуючи прозору систему, партнери каналами почуваються впевненіше і, крім того, залишаються лояльними.

Для підвищення продажів, і, відповідно, виживання, багато хто намагається вдаватися до сучасних стратегій та порад для бізнесу. Деякими порадами з нами поділився український бізнес-консультант Валерій Дубинецький.

Автор: Олександр Бєлов