07-02-2020

Як рієлтору вибрати агентство нерухомості?

кар'єра рієлтора

Нині агентств, які пропонують свої послуги з нерухомості, достатньо. Це, звісно, ​​добре, коли є, з чого вибирати. Але найголовніше: як же, таки, правильно вибрати агентство нерухомості, і не помилитися? Адже і від того, в якій агенції ви будете працювати, багато в чому залежатиме і ваша репутація як фахівця.

Наприклад, найпростішим способом вибору агентства є вибір за місцем розташування його офісу. Адже дуже зручно, коли місце роботи знаходиться за кілька кроків від вашого будинку. Ще одним нескладним шляхом є можливість влаштування на роботу в ріелторську компанію, яка вже досить довго працює на ринку, і яку давно з найкращого боку знають не лише самі ріелтори, а й клієнти.

Безумовно, ті фірми, які на ринку вже понад 10 років, суттєво відрізняються від молодих та мало кому відомих агенцій. І це цілком логічно, адже такі «старожили» – одні з найнадійніших, стабільних та професійних компаній. Чого не скажеш про фірми-новачки. Так, за даними статистики, вже 80 фірм зі 100, які тільки утворилися, припиняють свою роботу ще в перший рік свого існування.

Але не зовсім правильно судитиме про компанію лише за кількістю років її стажу. Саме тому деякі з ріелторів зупиняють свій вибір на фірмах, що мають не великий вік, а добре розкручений бренд та репутацію. Іноді навіть буває незрозуміло, хто на кого працює: агент – на компанію або її репутація – на агента. Але, знову ж таки, якби тільки це було вирішальним критерієм, то фірм маловідомих на ринку не залишилося б зовсім. А це означає, що недостатньо однієї впізнаваності. Багато хто з ріелторів вибирає агентство лише з погляду матеріальної вигоди. У тих агентствах, які пропонують відсоток вище, там агент залишається працювати.

Але слід пам'ятати про те, що, чим вище пропонують відсоток, тим гірші умови для ефективної роботи, тим слабші виробничі зв'язки, тим умовніше місце роботи. Тому, чи не краще задуматися про цінність нематеріального, а саме - якість документів, інформацію та технічні засоби.

Також при виборі агентства слід задуматися про людські фактори: особистісні характеристики керівника та менеджера, їх знання та досвід, відповідальність і порядність. Але, якою б ідеальною не була організація структури, буває таке, що люди просто не можуть спрацюватись один з одним. Саме через це і така плинність кадрів, матеріальна та професійна незадоволеність, а також неофіційні угоди, чвари та інтриги.

Для тих же, хто хоче працювати на ринку нерухомості і робить свої перші кроки, потрібно мати уявлення про багато тонкощів такої діяльності. А корисними порадами для рієлтора-новачка ми поділилися в цієї статті.

Автор: Олександр Бєлов