07-02-2019

Інвесторів мало цікавить складська нерухомість в Україні

інвестиції

Інвестори не поспішають вкладати гроші в складську нерухомість в Україні через низьку прибутковість, незважаючи на її високий потенціал.

Таку думку висловив Володимир Мисак, керівник департаменту ринків капіталу та операцій із земельними ділянками Cushman and Wakefield під час VII Національної конференції учасників ринку сталевого будівництва у Києві.

«Складська нерухомість має величезний потенціал. Але є певні бар'єри. Інвестори у складській нерухомості не поспішають розвиватися, бо дохідність та маржа дуже низька.

Потрібно збудувати об'єкт, собівартість якого наближається до 500 дол. за кв. м. А загальна собівартість наближається до 550–600 дол. за кв. м. А складати ви можете його від 3,5 до 5%. П'ять відсотків – це вже вам дуже пощастило з орендарем. Базова ставка для регіонів – від 4 до 4,5%. З цієї причини інвестори обирають альтернативні сектори вкладень», – повідомив Володимир Мисак.

На ринку складської нерухомості України відзначається недолік вільних площ, що тягне у себе зростання ставок оренди при зниженні ставки доходності.

Раніше повідомлялося про тенденції ринку складської нерухомості України у 2019 році.

За матеріалами UAPROM.INFO