10-01-2012

Складська нерухомість: вигідніше купити чи орендувати?

Складська нерухомість

Незалежно від того, випуском якої продукції Ваша компанія займається, необхідно знайти місце для її зберігання до того моменту, як вона потрапить до клієнта. З цією метою компанії необхідно орендувати складське приміщення. Безперечно, можна придбати склад, але компанія найчастіше практикує варіант з орендою складського приміщення. Причина цього полягає в тому, що власники чи агенції нерухомості пропонують приміщення під склад чи магазин в оренду набагато частіше, ніж на продаж. У зв'язку з цим збільшується ймовірність того, що клієнтові набагато вигідніше орендувати складське приміщення, аніж його купити, адже грошей буде витрачено значно менше.

Такі приміщення найчастіше розташовуються в передмісті, являють собою величезну площу ангари. Приміське місцезнаходження складського приміщення дозволяє суттєво заощадити на вартості оренди, адже чим далі розташований об'єкт від центру міста, тим нижча ціна. Це відіграє велику роль у справі, що стосується метражу, необхідного для складу. Там же оптовим магазинам, клієнти яких купують товар на складі, вигідно орендувати приміщення під магазин.

На відміну від офісних приміщень та деяких інших видах комерційної нерухомості, головна роль складу полягає в його розмірах та практичному, зручному плануванні.

Вигідніше придбати склад загалом складському комплексі, у разі всі склади перебувають під охороною і, швидше за все, є велика інфраструктура.

Найбільш поширена нині оренда складських приміщень, встановлених нещодавно. Переваги таких приміщень у тому, що вони виготовлені з легких, сучасних та довговічних матеріалів, до того ж ціна їхня досить низька. Такі матеріали вологостійкі та вогнетривкі – це надає можливість краще зберегти товар та збільшує термін їх експлуатації.

Конструкція складів має легку вагу, що дозволяє заощадити гроші та сили на значному фундаменті, крім того, склади абсолютно безпечні для людей, які працюють у них.

Зверніть увагу: якщо Ви плануєте орендувати склад у складському комплексі, то стіни приміщення можна використовувати і як рекламу. Оригінальна та яскрава реклама залучить набагато більше потенційних клієнтів, які приїхали, можливо, до цього комплексу з метою відвідування інших компаній. Ще одна незаперечна перевага складських комплексів: зазвичай вони розташовуються в місцях із зручним під'їздом і неподалік транспортної розв'язки.

Величезний вибір складських приміщень, що пропонуються в оренду, дозволить знайти оптимальний для Вашої компанії варіант.

Автор: Олександр Бєлов