17-01-2020

Багатоканальна логістика: не оминути електронну комерцію

склад

Відкрийте ключі, які допоможуть створити свій склад у нашому цифровому світі, поки не стало надто пізно.

Особливості багатоканальної логістики

Метою є надання клієнтам найкращого інтегрованого користувальницького досвіду. Ось чому це включає перехресне запилення в багатьох сферах бізнесу, таких як маркетинг і реклама, контроль і локалізація запасів, встановлення термінів постачання, управління поверненнями і т.д.

Цифрові клієнти звикли отримувати миттєвий доступ до всього та хочуть, щоб їх обслуговували, як, коли та де вони забажають. Це вимагає глобального скоординованого синтезу всієї інформації, що контролюється у кожному відповідному каналі в режимі реального часу.

Основа багатоканальної логістики випливає з досвіду користувача (UX), тобто необхідності піклуватися про купівельний досвід користувача. Все це робиться для того, щоб боротися з вищими рівнями попиту в корені ланцюжка поставок, а саме складу.

Модель зростання, пов'язана з цією тенденцією, процвітала та трансформувалася, що означає, що сучасний склад має реагувати по-різному. Основні зміни в ланцюжках поставок пов'язані з:

  1. Спостерігання за величезним обсягом замовлень щодня, пов'язаних зі спрощеними операціями більш традиційної логістичної мережі (наприклад, склад, фізичний магазин).
  2. Радикальні зміни у кількості окремих предметів, що нині тягне у себе кожне замовлення: замість піддонів обробляються невеликі замовлення з урахуванням одиниць. Обидва методи доставки можуть успішно розвиватися в одній і тій самій установці, що має наслідки для інфраструктури та логістичних операцій.
  3. Прискорення процесу від моменту розміщення замовлень, коли вони доставляються клієнту, здійснюється протягом дуже короткого проміжку часу з моменту здійснення покупки. Цей стандарт в даний час поширюється на всі види поставок ланцюжків, включаючи традиційні.
  4. Багатоканальна логістика неминуче відкрила нові складські умови для сучасного складу.

Потужна WMS з урахуванням ваших потреб

Насамперед необхідно створити центральний «мозок», щоб отримати точний контроль над складнощами, пов'язаними з багатоканальною логістикою. Таким чином, ПО Warehouse Management Software (WMS) відповідає за обробку замовлення та усунення помилок, тобто за оптимізацію процесів на складі, скорочення простоїв та усунення помилок.

WMS з функціями, адаптованими до вашої багатоканальної логістики, допомагає в наступних областях:

  1. Контроль та оптимізація запасів: програма координує потік матеріалів, ефективно керуючи поповненням.
  2. Максимальне використання простору: програмне забезпечення може відстежувати та оптимізувати доступний простір, коли справа доходить до ваших товарів.
  3. Підвищення ефективності роботи персоналу: оптимізуйте завдання, щоб скоротити час та рух. Більш того, це забезпечує найкращу безпеку на робочому місці завдяки бушелю та ергономіку для робітників.
  4. Член команди контролює доступний запас завдяки WMS, яка базується на вашій багатоканальній логістичній стратегії.

Оцініть, чи є розширення чи модернізація складу правильним рішенням

Останнім часом багато традиційних компаній потрапили в середину тенденції електронної комерції. У цій ситуації часто є два варіанти: побудувати новий склад, виділений для цієї нової онлайн-сторони бізнесу, або адаптувати своє існуючий простір.

У багатьох випадках доцільно проводити цей аналіз за допомогою консультантів з логістики. Їх досвід та знання дозволяють отримувати технічні рішення з того, що доступне на ринку, і, крім того, отримання цієї вихідної інформації допоможе усунути будь-яке «тунельне бачення», якому ви можете зазнати в цій ситуації.

З іншого боку, у межах цієї оцінки важливість автоматизації процесів зростає, оскільки це означає прискорення темпів роботи складу. Автоматизація не повинна означати втоплення вашого розподільчого центру в роботах: іноді невеликі зміни, такі як напівавтоматичне рішення щодо відбору (а також використання WMS), можуть допомогти досягти максимальної продуктивності.

Сучасне бізнес-середовище пред'являє високі вимоги не тільки до грамотної організації виробництва та процесу продажу, але також до складського господарства. Про те, як розрахувати кількість навантажувачів для складу, розповідається в цієї статті.

Автор: Олександр Бєлов