18-06-2019

Як розрахувати кількість навантажувачів для складу

навантажувач

Сучасне бізнес-середовище пред'являє високі вимоги не тільки до грамотної організації виробництва та процесу продажу, але й до складського господарства.

Іноді недостатня якість та швидкість обробки вантажів можуть стати серйозною перешкодою для розвитку компанії. Тому грамотний вибір складської вантажно-розвантажувальної техніки стане додатковою перевагою у боротьбі за свою частину ринку. Причому як для великого логістичного центру, так і звичайного магазину.

  1. Насамперед з'ясуйте, які технічні вимоги ви пред'являєте до навантажувачів: враховуйте максимальну вагу кожної одиниці зберігання, обсяг робіт за одну зміну, відстань між складськими стелажами, їх максимальну висоту. Важливо також точно знати кількість працівників складу, які працюватимуть з цією технікою.
  2. Вирішіть, чи потрібне перепланування приміщення для того, щоб виділити окремий майданчик під обслуговування складських машин та заряджання їх акумуляторів.
  3. Приймаючи рішення про закупівлю навантажувачів у того чи іншого постачальника, з'ясуйте умови гарантійного та поточного обслуговування, але орієнтуйтеся насамперед на продуктивність техніки. Критично підходьте до запевнень про абсолютну надійність – завжди робіть поправку на «наш» стиль водіння.
  4. Початковій фірмі з невеликим орендованим складом має сенс купувати машини з деяким запасом «на розвиток», адже коли початкові проблеми подолано, інтенсивність складських робіт може зрости на порядок.
  5. Якщо спецтехніка закуповується для логістичного терміналу, доцільно орієнтуватися на пікові навантаження, щоб уникнути зриву термінів поставок.

Раніше АН BFS опублікувало матеріал про те, яку техніку потрібно мати на складі у своєму розпорядженні.

Автор: Олександр Бєлов