08-04-2015

Техніка для складської діяльності

склад в Одесі на Таїрова

Як міг би виглядати ідеальний будинок для зберігання товарів чи продукції? Велике просторе приміщення з високими стелями, грамотно поділене на робочі зони з правильно збудованими потоками. Всі інженерні системи та комунікації – від опалення до сигналізації справні та ефективно функціонують.

Техніка та персонал не простоюють, товар зберігається у належних умовах. Відповідним під ці критерії варіантом може стати оренда складу. Зрозуміло, при цьому вибрати потрібно якісний сучасний об'єкт або логістичний комплекс, так як тільки такі споруди можуть мати наведені вище якісні характеристики.

Неодмінним атрибутом будь-якого приміщення зберігання товарів є спеціалізована техніка. Сучасні обсяги товарообігу більшості складів такі, що персоналу ніяк не впоратися з роботою. Та й більшість операцій просто не можна виконати вручну. Уявіть, наприклад, що ваші співробітники цілий день носитимуть коробки або мішки на собі. ККД такої роботи та її ефективність загалом перебуває на вкрай низькому рівні.

Яку техніку потрібно мати у своєму розпорядженні?

Різну, адже на складі доводиться виконувати безліч операцій і дій. Перемістити товар на верх стелаж можна за допомогою підйомного столу, переміщати його по приміщенню зручно за допомогою навантажувача, перевести кілька коробок можна і на візку. Вибираючи техніку та обладнання, потрібно звертати увагу на габарити та стан приміщення для зберігання товарів, а також на основні види вашої складської діяльності. Відразу визначте, які операції на складі можна механізувати та купуйте техніку відповідно до цього. Не забудьте, що працювати з навантажувачем або штабелером має кваліфікований добре навчений персонал, який знає техніку безпеки.

Навіть за великого обсягу товарообігу буває отже у роботі задіяна не вся техніка. На цей випадок необхідно виділити окремий майданчик, куди ви зможете ставити складську техніку: штабелери, візки, навантажувачі та інше. За всіма цими машинами та механізмами слід стежити в процесі експлуатації, запобігаючи передчасним поломкам експлуатаційним обслуговуванням. До речі, стан техніки впливає і саме складське приміщення. У будівлі з нерівними підлогами, погано працюючим опаленням машини ламаються набагато швидше. Якщо ви не хочете регулярно викидати гроші на покупку нового обладнання замість зламаного, то приділіть увагу і тому, щоб привести в порядок приміщення.

Автор: Олександр Бєлов