09-01-2017

Здача складських приміщень в оренду – прибуткова ідея бізнесу

склад

Сьогодні здавання складського приміщення відноситься до дуже вигідної справи. Є кілька шляхів для організації цього бізнесу.

Якщо немає своїх приміщень, то є суборенда. Насамперед, треба знайти довгострокову оренду, укладаєте договір. Подбайте про гарантії того, що орендодавець згодом передумає. Потрібно підготувати приміщення для прийому речей, якщо це потрібно. Ціну на суборенду ви можете встановити самостійно. І хоча суборенда і обіцяє хороші можливості, але ризик також великий. Необхідно, щоб приміщення не простоювало, щоб можна було сплатити вашу оренду і при цьому отримати прибуток.

Велику перспективу набуває у нас здавання приміщень для приватного складування. Міському жителю катастрофічно не вистачає в будинку місця для речей, які начебто й не потрібні, а розлучитися з ними шкода. На Заході давно знайшли вихід у індивідуальних складах. Можна вільно найняти окреме приміщення та складати туди ці речі.

У столиці такий ринок, як оренда складу від власника, вперше з'явився лише п'ять років тому. Є приміщення від двох квадратних метрів до півтори сотні. Зазвичай таке приміщення використовують для розміщення сезонних речей, меблів під час ремонту, бабусиної спадщини. Але також вони популярні й у малому бізнесі як склад для товару, який становить третину від усіх користувачів.

Але наші люди ще мало поінформовані про цю послугу, а отже, потрібні значні вкладення не лише для підготовки складів, а й для її просування. Крім цього, треба подбати і про хорошу охоронну систему. І хоча вкладення мають бути не малі, але повертаються вони швидко і можна відразу ж планувати зростання компанії року через 2-3.

Зазвичай клієнти, навіть якщо спочатку і обмовляють термін у два-три місяці, але укладаються в цей термін дуже рідко, тому що розуміють, що це дуже зручно.

Автор: Олександр Бєлов