12-01-2023

Зняти склад без вад

склад

Якщо ви збираєтеся взяти склад в оренду, то при розгляді варіантів, що вас цікавлять, обов'язково поцікавтеся, до якого класу приміщень воно відноситься. Якщо вам потрібна оренда складу з гарною технічною оснащеністю, з можливістю створення в складських приміщеннях спеціальних умов для зберігання товарів – вам потрібні складські приміщення класу «А».

Вартість оренди складу класу «А», безумовно, вище, ніж у решти видів складських приміщень. Але за більш високу ціну ви отримуєте оптимальне співвідношення якості по відношенню до ціни. Склади «А» класу є сучасними будинками з міцних та легких металоконструкцій, з рівною бетонною підлогою.

При виборі оренди складського комплексу покриття підлоги є мало не вирішальним фактором. Від цього залежить дуже багато в ефективній роботі складу. Якщо ви візьмете теплий склад в оренду, але з цементною підлогою - це може призвести до того, що від такої підлоги буде утворюватися пил. Мало того, що шар цього цементного пилу осідатиме на товарі, що зберігається на складі, цей пил також осяде і на складській техніці і, що найгірше - може відбитися на здоров'я співробітників складу.

Якщо орендувати склад з якіснішою статтю, але мають незначні пошкодження, а саме – тріщини, то знову ж таки, це не сприятиме успішному розвитку справи. Тому що тріщини на підлозі складського приміщення не лише збільшують зношування техніки, а й здатні навіть зіпсувати її ходову частину.

Склад, де на підлозі безліч тріщин – швидше за все, це значно ускладнюватиме роботу не тільки складської техніки, а й вашого персоналу. Не варто забувати і про те, що співробітник може отримати виробничу травму через нерівну статтю – а це вже зовсім неприємна історія.

Для якісної підлоги потрібно підбирати в оренду складські приміщення з відповідною бетонною основою та правильним армуванням, з достатньою товщиною бетонної плити. Але основна вимога для підлоги – це не тільки рівна поверхня без тріщин, це рівний рівень підлоги, так звана локальна рівність. Якщо складське приміщення з гладкою поверхнею, але має ухил, це вплине на стійкість устаткування. А якщо на підлозі є нерівності у вигляді пагорбів або ямок – цей факт завадить ще й пересування підйомної техніки всередині складу.

У тому випадку, якщо ви знайшли відповідний склад, але з незначними дефектами підлоги, підлогу можна відремонтувати, погодивши роботи з власником. Це обійдеться для компанії значно дешевше, ніж наступні можливі ремонти, при яких роботу складу доведеться зупиняти.

Раніше ми розповіли про переваги та особливості оренди теплих складів.

Автор: Олександр Бєлов