12-04-2016

Склад: будувати чи орендувати

склад

Склади потрібні багатьом фірм. Склад призначається до різних потреб: зберігання товару як у магазині, і на виробництві, перевалочні склади, і навіть універсальні склади. Такі види складів дуже популярні в сучасному світі. Це тому що часто орендувати склад набагато вигідніше, ніж його будувати. Зустрічається дуже багато випадків, коли бізнес починається саме зі складу. Тому постає нелегкий вибір: укласти договір оренди складського приміщення чи побудувати склад.

Є випадки, коли, вклавши гроші у будівництво складського приміщення, можна отримати непоганий прибуток. Перш ніж розпочати будівництво складу, слід звернутися до будівельної фірми, де менеджери та інженери складуть кошторис та підготують проектні документи. Під час таких розрахунків, однією з головних складових є площа складу. Також слід враховувати специфіку роботи компанії замовника. Масштаб складу залежить від виду та кількості товару, який зберігатиметься на складі. Все це тому, що деякі товари непогано можна розташувати на полицях, а інші повинні зберігатися на палетах. Також слід враховувати специфіку товару. Якщо товар не має якихось особливих умов зберігання, достатньо буде побудувати склад зі стандартним кліматом. Якщо зберігається такий товар, як будматеріали, необхідно стежити за вологою в приміщенні. Також при зберіганні продукції, що швидко псується, слід подумати про придбання професійних холодильних камер.

Також одним з важливих факторів будівництва є продумування таких моментів, як утеплення складу, протипожежної системи, висота прольотів. Безліч компаній, що займаються будівництвом, позиціонують себе як генеральні підрядники. Це допоможе замовнику не лише заощадити час, а й гроші. Якщо до питання будівництва складу підійти з повною відповідальністю, то роботи будуть злагоджено, і склад введеться в експлуатацію у визначений термін. Склад повинен мати кілька робочих зон: місце для розвантаження та перевірки товару, зона фасування, зона зберігання товару та місце для формування товару та завантаження транспорту.

Автор: Олександр Бєлов