30-08-2021

Оренда теплих складів: особливості та переваги

теплий склад

У підприємництві однією з важливих складових є наявність розвиненої системи зберігання товарів. Чи не кожна компанія може дозволити собі мати власне складське приміщення, а діяльність здійснювати треба. На допомогу приходить послуга – оренда складів на короткочасній чи довгостроковій основі.

Особливості теплих складських приміщень

Оренда теплого складу на сьогоднішній день є найпопулярнішою послугою з аналогічних пропозицій. Така потреба пояснюється можливістю зберігати товари, продукцію у певному температурному режимі, з підтриманням оптимальної вологості повітря. Теплим складом прийнято називати приміщення, обладнане спеціальною системою обігріву, якісною вентиляцією. Найчастіше на таких складах зберігатимуться непродовольчі товари. Кожен теплий склад може бути оснащений певною системою опалення, необхідна температура в них може підтримуватись за допомогою центрального опалення, електричного кліматичного обладнання, автономної котельні, і навіть системою вентиляції, оснащеної обладнанням для подачі підігрітого повітря. Одним з головних параметрів будь-якого складу є його площа, вибір якої здійснюється на підставі запланованого обсягу товарів, що зберігаються.

Що може зберігатись на теплих складах?

Зберігати на теплих складах заведено кілька груп товарів народного споживання;

  • побутова, цифрова та кухонна техніка;
  • будівельні матеріали;
  • вироби з дерева;
  • електрообладнання;
  • музичні інструменти;
  • іграшки, одяг, взуття.

При цьому на теплих складах з високою вологістю повітря для зберігання не підлягають деякі види будівельних матеріалів, металеві вироби. Вартість оренди теплого складу залежить від площі, терміну та вимог до зберігання. При оренді складу рекомендується перевіряти, наскільки умови зберігання, що надаються, відповідають діючим санітарним нормам, наскільки комфортні умови роботи для обслуговуючого персоналу. У деяких випадках орендодавець дозволяє орендарю встановлювати своє обладнання, за допомогою якого будуть створюватися необхідні умови для зберігання продукції, товарів.

Раніше ми розповіли яких помилок варто уникати під час оренди складського приміщення.

Автор: Олександр Бєлов