06-05-2020Бізнес
Втрати українського громадського харчування у період карантину
Підприємства громадського харчування в Україні, що потрапили до дослідження Poster (4 тис.), показують зниження обороту під час карантину. Найбільше постраждали ресторани.
Середні втрати обороту до 28 квітня
- Ресторани – 61%.
- Бари – 58%.
- Бургерні – 50%.
- Кафе – 49%.
- Пекарні – 45%.
- Піцерії – 36%.
- Кальянні – 33%.
- Фастфуд – 31%.
- Суші-бари – 30%.
- Кав'ярні – 27%.
- Доставка їжі – 13%.
В Україні не працює близько 66% закладів громадського харчування. На другому тижні карантину виторг упав до 22%, а з 6 квітня зріс на 3% - до 25%.
Раніше директор компанії UTG Євгенія Локтіонова розповіла про тенденції на ринку торгівельної нерухомості в Україні та дала прогноз виходу галузі з карантину.
Підготував: Олександр Бєлов