06-05-2020

Втрати українського громадського харчування у період карантину

порожній ресторан

Підприємства громадського харчування в Україні, що потрапили до дослідження Poster (4 тис.), показують зниження обороту під час карантину. Найбільше постраждали ресторани.

Середні втрати обороту до 28 квітня

  1. Ресторани – 61%.
  2. Бари – 58%.
  3. Бургерні – 50%.
  4. Кафе – 49%.
  5. Пекарні – 45%.
  6. Піцерії – 36%.
  7. Кальянні – 33%.
  8. Фастфуд – 31%.
  9. Суші-бари – 30%.
  10. Кав'ярні – 27%.
  11. Доставка їжі – 13%.

В Україні не працює близько 66% закладів громадського харчування. На другому тижні карантину виторг упав до 22%, а з 6 квітня зріс на 3% - до 25%.

Раніше директор компанії UTG Євгенія Локтіонова розповіла про тенденції на ринку торгівельної нерухомості в Україні та дала прогноз виходу галузі з карантину.

Підготував: Олександр Бєлов