05-10-2018

Як залучити удачу до свого офісу?

дизайн офісу

Своїми порадами щодо влаштування приміщення офісу для залучення удачі поділилися дизайнери одеської компанії РСУ1 – партнера агентства комерційної нерухомості BFS.

Подумайте про правильне планування

Дуже важливо, щоб офіс був чотирикутним, всі його приміщення та секції повинні мати усі чотири кути. Якщо якийсь із кутів відсутній у приміщенні, то, швидше за все, у приміщенні спостерігатиметься дисбаланс енергії.

Навпаки, правильне планування сприятиме правильній циркуляції енергій, і сприятиме наповненню приміщення творчою енергією.

Коригувати енергетичний дисбаланс можна за допомогою правильно підібраних меблів та аксесуарів.

Принципи зонування

При правильному розташуванні певних аксесуарів та кольорів в інтер'єрі можна вплинути на ділову атмосферу та покращити справи. Якщо в південно-східній частині офісу поставити вазони округлої форми з дерева або повісити картини в дерев'яній рамі, можна гарантувати собі легше отримання прибутку.

Вироби з дерева у південній частині приміщення допоможуть здобути славу та популярність підприємству.

Якщо у складі вашого трудового колективу є дизайнери, або ті, хто займається творчістю, то розмістити їх потрібно в західній частині приміщення, прикрасивши їхню робочу зону предметами з металу.

Кольорове рішення

Для кабінету керівника найкращим вибором буде срібло, золото або бежеві тони в інтер'єрі та кольорах меблів.

Для основної гами робочого приміщення найкраще використовувати теплі тони, подібні до кремового, жовтого, помаранчевого. Альтернативним варіантом буде щось близьке до кольору землі – хакі, світло-коричневий. Використовувати червоний або синій колір краще лише для обробки деяких елементів.

Прикраси на стінах

Важливо, якщо офісне приміщення має в своєму розпорядженні коридор прикрасити його стіни зображеннями дерев, спокійного горизонту, літака, що вітрить, вітрильника, що ширяють птахів. Це необхідно, щоби формувався спокійний енергетичний струм, даючи позитивний заряд працівникам. Не можна вішати на стінах зображення поточної води, оскільки такі зображення нестимуть енергетику падіння.

Аксесуари

Позитивно на енергетику офісного приміщення впливатиме наявність живих рослин. Вони допомагають працівникам відчути почуття гармонії, залучити енергію творення, підвищити працездатність.

Вода відіграє роль енергетичного фільтра, абсорбуючи негативні емоції, знімаючи зайве емоційне навантаження. Вписати воду в строгий офісний інтер'єр можна прикрасивши приміщення штучними водоймищами або фонтанами.

Правильна організація робочого місця

У робочій зоні стіл бажано тримати вільним. Добре, якщо в зоні видимості працюючого будуть двері. Якщо співробітник сидить у глухій частині приміщення, то потрібно нівелювати негативний енергетичний вплив, поставивши якусь рослину, що тягнеться вгору, наприклад, бамбук.

Краще не розташовувати робочий стіл спиною до відкритих полиць і так, щоб працівник бачив своє відображення у дзеркалі. У цьому випадку можуть бути проблеми зі здоров'ям і постійні аврали на роботі.

Раніше АН BFS опублікувало матеріал про десять практичних порад з облаштування офісу з феншу.

Автор: Олександр Бєлов