23-07-2015

Безпека в офісі: IP відеоспостереження та системи контролю доступу

відеоспостереження

Будь-яка людина, яка займається підприємницькою діяльністю, приділяє особливу увагу проблемі грамотного забезпечення безпеки свого офісу. Адже йдеться не лише про збереження різних конфіденційних документів, а й про такі звичні предмети будь-якого офісу, як оргтехніка, комп'ютери та елементи інтер'єру. Для цього більшість із них встановлюють різні охоронні системи, які розраховані на запобігання несанкціонованому доступу. Для забезпечення захисту використовують системи відеоспостереження, охоронну сигналізацію, системи контролю доступу та багато іншого.

Більшість офісів мають чималу площу і складнішу планування, ніж звичайні квартири, тому й системи охорони потрібні вищого рівня, ніж у житлових приміщеннях. Тому найкраще охоронні системи розробляти в індивідуальному порядку для кожного офісу окремо, враховуючи різні параметри приміщення. Для того, щоб безпека офісу була забезпечена на найвищому рівні, необхідно мати можливість здійснювати не тільки його охорону в цілому, але й кожного окремого приміщення, оскільки режим роботи відділів може бути різним.

Системи контролю доступу (СКД) на сьогоднішній день є одним з найважливіших елементів різноманітних систем безпеки. Вони допомагають нести комплексний захист на об'єкті від небажаних вторгнень, відстежувати переміщення та діяльність людей, загалом контролювати ситуацію.

Асортименти різного обладнання для охорони приміщень зараз досить великий. Зазвичай до нього входять протипожежна, охоронна сигналізації, системи контролю доступу тощо. Однак найбільш популярним та ефективним у комплексній системі безпеки офісу вважається відеоспостереження, яке в останні роки зазнало значних змін та було суттєво покращено.

Сучасне IP відеоспостереження працює із застосуванням мережевих відеокамер. Основною перевагою такої технології є можливість їх віддаленого перегляду через комп'ютерну мережу або через Інтернет. Для перегляду таких камер підходить будь-яка техніка, яка підключена до інтернету.
Установка IP відеоспостереження дозволяє контролювати офіс у будь-який час доби та перебуваючи практично в будь-якій точці планети. Єдиною умовою для цього є зв'язок Інтернет. Тобто, перебуваючи вдома, у відрядженні в іншій країні чи відпустці, можна побачити те, що відбувається в офісі.

Автор: Олександр Бєлов