27-03-2015

10 практичних порад з облаштування офісу з феншу

компас Феншуй

Багато людей проводять на роботі по 8, а то й більше годин на день, і офіс для них стає ніби «другим будинком». В офісі ми проживаємо радісні та сумні події, здійснюємо свої перемоги та досягаємо професійних вершин. Ця частина нашого життя дуже велика, і проводити її необхідно в правильно організованій обстановці. Недарма, в Китаї - на батьківщині феншуй, жоден офісний центр не відкривається, поки спеціаліст у цій практиці не схвалить інтер'єр усіх приміщень.

Для того щоб досягти поставленої мети було простіше, скористайтеся порадами з облаштування вашого робочого простору з якими поділилися фахівці компанії «Статом», які займаються проектуванням, оздобленням та дизайном офісів. З портфоліо можна ознайомитись на сайті компанії statom.ru.

  1. Перше і найголовніше: не допускайте в офісі безладдя. Бруд і плутанина в приміщенні принесуть те саме і ваші справи. Завжди слідкуйте за чистотою, тоді й робота буде легшою і сконцентруватися на поставлених завданнях буде простіше. Забирайте не тільки поверхню робочого столу, звертайте увагу на площу навколо місця роботи. Регулярно наводьте порядок у комп'ютері, видаляйте всі документи, ярлики та папки, що не використовуються. Протирайте пил з поверхні монітора та клавіатури щодня. Шпалери на робочому столі комп'ютера повинні налаштовувати вас на позитив та перспективу. Ідеальним варіантом буде візуалізація вашої мрії (але нехай її не бачить ніхто, крім вас).
  2. Під час роботи знаходитесь спиною до стіни, оскільки вона дає підтримку та опору. А ось вікна чи скляна перегородка позаду вас, навпаки, підтримку забирає. Вікна в офісі повинні бути закриті, щоб зосередженість не "відлітала" назовні. Однак щогодини бажано робити перерву та провітрювати приміщення.
  3. Не розташовуйте спину до відкритих дверей. Відвідувачі при вході повинні бачити вашу особу, а не потилицю.
  4. Зверніть увагу на освітленість вашої робочої зони. Світла має бути достатньо протягом усього робочого дня. Це допоможе легше зосередитися та ефективніше працювати. До того ж світло приносить у приміщення енергію Ян, яка потрібна для залучення достатку, творчого зростання та успіху.
  5. Вибирайте для офісу меблі із закругленими, тупими краями. Якщо ж немає можливості придбати шафи та столи на свій смак, то намагайтеся не знаходитися поряд з гострими кутами під час роботи.
  6. Додайте в інтер'єр офісу кімнатні рослини та воду (може бути маленький фонтан). Вони зроблять атмосферу в приміщенні менш напруженою та комфортнішою.
  7. Постарайтеся вибрати приміщення для офісу так, щоб вхідні двері не знаходилися в кінці довгого коридору.
  8. Уникайте гострих кутів в інтер'єрі робочого простору. Якщо вони все ж таки присутні, нейтралізуйте їх негативний вплив живими рослинами.
  9. Маскуйте та прибирайте з видного місця електропроводку та кабелі. Це зменшить можливе безладдя, а також звільнить простір для потоку позитивної енергії.
  10. Перед початком роботи постарайтеся прийти в гарний настрій. Вголос або про себе вимовте кілька фраз, що налаштовують досягнення поставлених раніше цілей і неминучий успіх.

Правильна організація офісного простору допоможе вам бути успішною у справах. Легше здійснювати поставлені завдання та досягти фінансового достатку. Спробуйте втілити в життя поради, викладені вище, і нехай усі ваші мрії та бажання збудуться.

Автор: Олександр Бєлов