13-12-2013

Особливості інтер'єру квартири-студії

квартира-студіо

Квартира-студія поєднує функції декількох кімнат, тому до вибору оформлення необхідно підійти дуже раціонально. Адже маленький суміщений простір необхідно правильно організувати, щоб у ньому панувала гармонія. Непродуманими елементами дуже легко її порушити, і тоді ситуація почне дратувати.

Приміщення такого типу є однією кімнатою без перегородок і дверей. Окремо знаходиться лише кімната для ванної кімнати та санвузла, а іноді і балкон або лоджія. Дизайн варто продумати заздалегідь перед тим, як купити квартиру-студію. Потрібно приділити увагу всім елементам обробки, дуже раціонально і правильно використовувати та організувати весь житловий простір. Насамперед, квартира-студія потребує зонування. Кількість житлових зон визначається кількістю мешканців. Окремо виділяється простір кухні. Зонування можна зробити за допомогою різнорівневих стель та підлогових покриттів, різного освітлення та оформлення стін.

Невеликий простір вимагає багато світла, тому краще використовувати прозорі перегородки між кімнатами. Відокремити кухню найкраще барною стійкою з висувною поверхнею. Практично використовувати вбудовану в меблі побутову техніку, щоб досягти максимальної компактності. Інші меблі також варто вибирати з різними висувними елементами: шафа-купе, ліжко з ящиками, диван з висувними полицями. Не варто обтяжувати інтер'єр масивними та громіздкими меблями, великими картинами або прикрасами.

В обробці найкраще використовувати світлі тони. Стеля бажано пофарбувати в білий колір, який відображатиме і розсіюватиме природне освітлення з вікон. Для оздоблення стін підійдуть світлі, з дрібним малюнком шпалери. Краще уникати об'ємної фактурної штукатурки, обробки каменем або деревом, які ущільнюють приміщення.

У квартирі-студії необхідно приділити увагу гарній вентиляції та витяжці. Це важливий момент, адже запахи від приготування їжі можуть увібратися в меблі та одяг. Ще один момент – підбір правильного освітлення. Його у квартирі-студії має бути кілька видів. Обов'язково - центральне у вигляді люстри або світильника на стелю. На кухні - також загальне для всієї зони та підсвічування робочої поверхні, обіднього столу та шаф. Можна використовувати світлодіодне освітлення в стінах для створення фону, крім того, лампи для читання, нічники або торшери.

Автор: Олександр Бєлов