10-10-2012

Камін в інтер'єрі

камін

Вогонь у всі часи мав привабливу силу. У сучасних умовах, незважаючи на величезний достаток опалювальних приладів та систем, осередок продовжує займати почесне місце в будинках людей. Вибрати камін, відвідавши сайт або спеціалізований салон – завдання не просте. Якщо раніше топка могла бути лише відкритого типу, а пристрої відрізнялися лише видом порталу та облицювальним матеріалом, то на сьогоднішньому ринку асортимент просто безмежний. Що ж потрібно врахувати при виборі каміна для дачі або заміського будинку?

Справжнє традиційне вогнище здатне перетворити будь-який будинок і прикрасити навіть найпростіший інтер'єр. Що стосується прямого призначення приладу, тобто обігріву, слід підкреслити, що камін здатний досить швидко прогріти повітря в приміщенні, але, як правило, ненадовго, тому замінити основну систему опалення він не зможе. Перед тим, як планувати грандіозне будівництво, фахівці рекомендують визначитися з метою придбання та встановлення вогнища, від якого безпосередньо залежатиме вид обладнання.

Отже, чого ви чекаєте від появи каміна в будинку? Щоб зрозуміти це, вивчіть його функції:

  1. обігрів.
    Якщо ви хочете, щоб осередок давав тепло, то вибирайте топку закритого типу. Уточніть, чи вона призначена для частого використання. Закриті каміни характеризуються високим показником корисної дії, що дозволяє скоротити витрати палива. Ці прилади оснащуються вогнетривким склом, що самоочищається: це дає можливість спостерігати за горінням полін, не турбуючись про їх випадання.
  2. Прикраса будинку.
    Декоративний або як ще називають інтер'єрний камін, використовується, перш за все, як елемент дизайну приміщення. Таку роль найчастіше виконують не електричні моделі, вибрати які можна на порталі kamin.lutsk.ua, А відкриті осередки, тобто каміни з топкою без скла. Саме вони здатні кардинально змінити атмосферу, наповнивши будинок теплом та затишком. Проте, слід враховувати, що «живе» полум'я, не прикрите склом, гратами чи екраном залишати без нагляду не можна. До того ж швидкість горіння не можна регулювати, тому щоб підтримувати горіння протягом усього вечора, доведеться запастися не малою кількістю дров.
  3. Приготування їжі.
    Асортимент таких функціональних моделей досить великий. Барбекюшниця – це, як правило, відкриті каміни, призначені для встановлення на вулиці.

Вибрати, як бачите, є з чого, тому визначившись із метою та порадившись із фахівцями, сміливо вирушайте до салону.

Підготував: Олександр Бєлов