05-02-2020

Квартира-студія – популярна та незручна?

квартира студія

Квартири-студії, що з'явилися повсюдно недавно, стали буквально захоплювати аудиторію. Багато вибирають вільні та легкі студії замість маленьких, але двокімнатних квартир. Чому це відбувається? Завдяки чому студії такі популярні і чи правда, що квартиру-студію можна облаштувати під будь-які потреби?

Раціональне використання простору без такого зонування прийшло до нас із США. Там квартири-студії були вибором або студентів, або творчої богеми. І в тому, і в іншому випадку атмосфера свободи та повітря були першочерговими. До того ж «підливала олії у вогонь» невисока ціна такого житла.

У нашій країні вважається, що студія – це вибір холостяка. Дійсно, одному максимум двох людям у студії буде комфортніше. По суті, це і кабінет, і спальня, і вітальня. Стандартні меблі явно не підійдуть, перевагу слід віддати ліжкам, що розкладаються, або диванові. Це заощадить і місце, і гроші.

А також можна скористатися модним сьогодні прийомом – створити спальне місце-трансформер. Це може бути як ліжко в подіумі, так і відкидне ліжко або складна система дивана-трансформера. Використовуючи то одне, то інше якість меблів можна досягти різного функціоналу однієї кімнати.

Як таке зонування приміщення в студії не проводиться, але можна позначити зони кольором чи фактурою підлоги, стін та навіть стелі. Хороше і оригінальне рішення - підвісна стеля, яка може бути трохи вище або трохи нижче залежно від зони.

Холостяку чи самотній дівчині завжди знайдеться як обіграти простір студії під свої потреби та уподобання. Складніше, якщо у квартирі мешкають двоє, ще складніше, якщо це майбутні батьки. Якщо розширення сім'ї не уникнути, а квартиру тимчасово змінити не вдається, то не біда - студія може стати відмінним рішенням і для сім'ї з малюком. На допомогу будуть, наприклад, переносні стінки, щоб створити затишний куточок для мами та малюка, або ніші.

Творчий підхід та сучасні рішення допоможуть адаптувати простору студію практично під будь-які потреби.

Автор: Олександр Бєлов