03-12-2018

Як розглянути непорядного рієлтора

розглянути рієлтора

Сьогодні світ бізнесу не стоїть на місці, кожен заробляє як може, часом зустрічаються нечесні люди, які так і хочуть побудувати багатство на обмані. Якщо ви збираєтесь придбати у власність нерухомість, то варто бути максимально уважним та акуратним, оскільки відомі випадки, коли чесних людей обманювали ріелтори.

Самостійно людині важко купити нерухомість, для цього потрібна допомога кваліфікованих фахівців. Щоб розібратися з документами більшість покупців вдаються до послуг ріелторів, оскільки це помітно полегшує пошук та оформлення нерухомості. Але часом трапляються зовсім не ріелтори, а аферисти, які просто заберуть усі ваші гроші. Про те, як уникнути подібного обману, ми і спробуємо розібратися.

Насамперед варто знайти відповідне агентство, яким вже користувалися ваші знайомі, тим самим можна повністю йому довіряти. Не варто користуватися послугами агентств нерухомості, які ви тільки вчора заявили про себе в соціальній мережі – це можуть бути шахраї.

Під час зустрічі з ріелтором ви повинні обов'язково «ознайомитися» з його портмоне, щоб перевірити наявність печаток на його документах.

Шахраї намагаються якнайшвидше укласти угоду купівлі-продажу нерухомості. Вони добре знаються на людях і якщо ви маєте велику суму, то головна їх мета полягає в швидкій угоді, після чого вони зникають.

Часто трапляється так, що покупець витрачає багато часу на покупку житла, розглядаючи всі можливі варіанти, тому що запропоновані ріелтором об'єкти не влаштовують його з якихось причин. Але і тут шахраї примудряються схитрувати і виходять із ситуації переможцем. Вони повідомляють, що є ще кілька покупців, які хочуть придбати цю нерухомість вже завтра. Найчастіше клієнт, що потрапив у мережі шахраїв, не замислюючись йде на цей прийом і в кінцевому рахунку погоджується на покупку.

Розпізнати недобросовісного рієлтора досить складно – грамотна мова, знання ринку, офіційні папери не чужі йому. Тому відмінних рис досить мало. Єдиний спосіб перевірити порядність рієлтора - це особисто відвідати агентство нерухомості, яке він представляє та дізнатися про його діяльність, поспілкуватися з начальством, поцікавитись відгуками. При цьому варто звернути увагу і на агентство нерухомості. Тільки після цього можна буде переходити до співробітництва.

Раніше АН BFS опублікувало матеріал про помилкові думки та міфи про роботу ріелторів.

Матеріал підготовлений АН BFS