15-01-2016

Розвінчуємо міфи про роботу рієлтора

ріелтор

Багато людей вважають, що професія ріелтор дуже легка та прибуткова. Така думка, дещо помилкова, часом агент з нерухомості працює з раннього ранку і до пізнього вечора. Якщо людина професіонал, то вона може проходити одночасно кілька угод, а це постійний контроль і відповідальність. Також те постійне спілкування з людьми, консультації, роз'яснення, тобто, крім компетенції, ще необхідно бути стресостійкою людиною. Іноді, людина, звертаючись із житловою проблемою, виливає і все інше на рієлтора. За статистикою, кожен третій стажер іде на третьому місяці роботи.

Існує ще одна помилкова думка, робота рієлтора - Біловоріткова. Безумовно, агент має виглядати дуже акуратно і охайно, але більшу частину часу він проводить поза офісом, зазвичай він на показах або в чергах до державних чиновників, на будівництвах або на дачних ділянках. Нескінченні зустрічі часом не дозволяють розслаблятися навіть у вихідні дні. Адже від кількості успішних зустрічей залежить заробіток.

Також прийнято вважати, що рієлтором може стати будь-яка людина. Можна коротко ознайомитися з роботою в агентстві нерухомості, мати при собі карту або навігатор і все готовий фахівець. Таке твердження зовсім неправильне, агент повинен мати гострий розум, бути компетентною і культурною людиною, мати знання з юридичних питань. Ріелтор повинен бути здатним встояти перед стресами та витримати психологічну напругу, пов'язану із спілкуванням з людьми. І постійно підвищуватиме свою кваліфікацію. Не варто думати, що таку професію можна здолати лише у молодому віці. Так, дуже багато молодих людей стартували у своїй кар'єрі саме на цій ниві. Але ніколи не завадить життєвий досвід і здоровий глузд, який набувається вже з віком, тим більше що зазвичай у більш зрілому віці людина вже буває відбулася як особистість, а це тільки допоможе в такій професії.

Існує також міф, що професія рієлтора взагалі нетворча. Насправді існують алгоритми для вирішення стандартних ситуацій. Але на практиці дуже часто трапляються непередбачені ситуації, які, власне кажучи, й потребують нестандартного та творчого підходу.

На закінчення ще один міф - рієлтори дуже перебільшують свою значущість і без них можна обійтися. Так, можна, але агент зазвичай допомагає не тільки підібрати потрібний варіант, а й грамотно провести угоду.

Автор: Олександр Бєлов

Читайте також