24-07-2014

Операції з нерухомістю: коли варто звертатися до агентства нерухомості

Операції з нерухомістю

Вирішення питань, пов'язаних з переходом прав власності на нерухоме майно, потребує грамотного підходу. Ринок нерухомості має стільки нюансів, що, не маючи достатнього в юридичній галузі, знань психології людей, ризик вийти на невигідну чи навіть збиткову угоду дуже високий.

Замислюючись про продаж, купівлю або обмін будь-якого об'єкта нерухомості (квартири, гаража, заміського будинку, земельної ділянки), найкращим рішенням буде – звернутися до перевіреного фахівця, Якого можна підібрати в агентстві нерухомості. Актуальна співпраця з агентством нерухомості для клієнтів, обмежених у часі, робота яких пов'язана з частими відрядженнями, а також у випадках, коли клієнт та об'єкт нерухомості перебувають у різних містах чи регіонах. Можливість видачі нотаріальної довіреності ріелтору з передачею повноважень щодо збору та підписання необхідної документації, пов'язаної з проведенням угоди, повністю вирішує цю ситуацію.

Переваг у спільній роботі з агентом багато

  1. Грамотне розміщення та подання інформації під час продажу об'єкта одночасно по кількох інформаційних каналах.
  2. Економія часу на розміщення інформації по об'єкту нерухомості, моніторингу ринку та підбору варіанту.
  3. Оперативність укладання угоди. Знайти покупця, наприклад, на квартиру, що продається, досить складно самостійно. Агентства нерухомості під час пошуку орієнтуються і власну базу клієнтів. Крім того, покупці часто охоче здійснюють угоди, звертаючись до ріелторів, ніж самостійно.
  4. Повний супровід угоди від збору документів по об'єкту до укладання договору переходу права власності та його реєстрації.
  5. Координація не тільки одиночних угод, а й «ланцюжків».
  6. Агентство нерухомості, що дорожчає своєю репутацією, в обов'язковому порядку має штат юристів, здатних перевірити чистоту угоди.

Найкращий орієнтир у виборі грамотного посередника при операціях з нерухомістю – позитивний досвід та рекомендації колег, родичів та знайомих. У разі відсутності таких, слід покладатися на агентства нерухомості, які є членами організацій, що контролюють ріелторську діяльність, а також виходячи з позитивних рекомендацій на інтернет-ресурсах. За місцем розташування рекомендується звертатися в агентство, що знаходиться в тому районі, де розташований об'єкт, що продається або купується, оскільки його співробітники найбільш точно здатні надати всю інформацію як про нерухомість, так і про інфраструктуру району.

Автор: Олександр Бєлов