17-06-2014

Рієлтор або брокер. Так чи ні?

ріелтор

Сьогодні дуже поширеними стали операції з нерухомістю. Безліч інтернет-ресурсів просто дивують кількістю інформації, шалена кількість пропозицій спеціальних агентств, а також приватних осіб дуже поєднується з попитом на нерухомість. Ціни на нерухомість у Донецьку на таких сайтах коливаються в залежності від різних факторів: в якому районі знаходиться квартира, в якому вона стані, в якому стані сам будинок, в якому продається квартира, вторинка це або квартира в новобудові, чи закінчено будівництво будинку або поки що в процесі і безліч інших факторів.

Здавалося б, що послуги посередників у таких питаннях не особливо заохочуються, бо вони пов'язані з додатковими витратами, а нашим співвітчизникам найчастіше легше витратити купу свого часу і зробити все самому, ніж заплатити «зайву копійчину» посереднику. Але з іншого боку, адже люди, які займаються подібною роботою набагато усвідомленішими в цих питаннях, знають усі підводні камені, знають на що звернути увагу при виборі житла як на технічну характеристику квартири, так і на документальний супровід.

Проте професія ріелтора чи брокера досить-таки затребувана ринку нерухомості, а відсоткове співвідношення угод, проведених без допомоги брокера, прогресивно спадає. Це можна пояснити тим, що розібратися у всіх нюансах купівлі-продажу нерухомості, без певних знань та підготовки складно. Щоб вам не потрапити в халепу, ви повинні розуміти, що цим повинен займатися професіонал, який знає свою справу як своїх п'ять пальців. Тільки професіонал та кваліфікований фахівець може мінімізувати величезну кількість ризиків у будь-якій угоді з нерухомістю. І тільки він може гарантувати позитивний результат угоди для вас.

Людина, яка ніколи не пов'язувалася з купівлею-продажем житла просто нездатна навіть уявити, скільки підводних каменів може її наздогнати: тут вже й банальне шахрайство і відхилення від стандартів, у складених документах. Зрозуміло, що і будь-який брокер або ріелтор також може вас «надути», але йдеться про сумлінних фахівців, які знають свою справу, яким важливо, що при наступній купівлі-продажу квартири ви знову звернетеся до нього. Тому перш ніж вибрати агентство і людину, з якою ви будете вести подібні справи, ретельно проаналізуйте такі агенції, будьте обережні, якщо це нова фірма немає жодних рекомендацій. І звичайно ж, перш ніж розпочати роботу з рієлтором, потрібно укласти з ним договір. Це також допоможе вам уникнути неприємностей.

Підготував: Олександр Бєлов