21-08-2012

Фахівець з нерухомості або досвідчений ріелтор

Послуги агенції нерухомості

Щоб стати ріелтором та надавати відповідні послуги на ринку нерухомості, достатньо зареєструвати фірму та сплачувати податки. Напевно тому кількість агентств нерухомості зростає такими стрімкими темпами. Але мало кого навіть із співробітників агентств нерухомості можна назвати ріелтором, оскільки найчастіше їх називають просто посередниками або брокерами.

На жаль, але в нашій країні ще не ухвалено законодавство, яке б регулювало ріелторську діяльність. Нам залишається тільки сподіватися, що незабаром такий закон в Україні все ж таки з'явиться.

І як би старанно продавці та покупці не називали ріелторів «паразитами», ця професія все ж таки дуже потрібна і важлива, і її спокійно можна порівняти з професією лікаря, вчителя та інженера. Тут також дуже потрібні кваліфіковані кадри. І стати ріелтором може далеко не кожен, як і стати добрим лікарем чи першокласним педагогом. У зв'язку з цим оренда квартир подобово у Києві найбільш прибуткова для тих громадян, які дійсно розуміються на своїй роботі.

Тільки досвідчений ріелтор знайомий з усіма підводними каменями сфери нерухомості, з тонкощами різних угод та іншими каверзами. Він дійсно може посприяти якнайшвидшій та вигідній продажу нерухомості, дати оцінку квартирі та земельній ділянці. Але жоден професійний ріелтор не ризикне назвати вартість нерухомості без попереднього аналізу ринку, без огляду об'єкта нерухомості та без перевірки всіх документів, що підтверджують ваше право власності. Звичайно, він швидко може назвати орієнтовну вартість, але в жодному разі точну.

Будь-який ріелтор обов'язково перевірить усі правовстановлюючі документи на нерухомість, проаналізує ринок нерухомості в регіоні, дасть старт рекламній кампанії для вашого об'єкта, знайде покупців, збере необхідні документи для оформлення угоди, влаштує переговори між сторонами, врегулює спірні питання, призначить час проведення операції, проконсультує сторони і виконає іншу роботу, спрямовану на полегшення ваших мук. Тому навіть якщо ви опинитеся в іншому місті, то знімати квартири у Львові подобово вам довго не доведеться, оскільки угода буде оформлена в найкоротший термін.

Досвідчений ріелтор завжди знає, скільки реально коштує запропонований об'єкт і скільки за нього готовий поступитися господар потенційному покупцю.

Підготував: Олександр Бєлов