18-11-2016

Цікаві факти про ріелторів

рієлтор піднімається сходами

Ріелтор – порівняно молода, але дуже популярна професія сьогодення. Це чудовий спосіб заробити чималі гроші своєю працею та старанністю, адже нерухомість сьогодні має досить високу ціну, а заробіток ріелтора безпосередньо залежить від цих цифр.

Стати рієлтором сьогодні може кожна людина, незалежно від віку та освіти. Головним чином ця людина має пройти короткий курс ознайомлення зі специфікою діяльності ріелторів та займатися напрацюванням бази квартир, що виставляються на продаж. А також до обов'язків ріелторів входить пошук покупців на нерухомість, реклама своєї діяльності, збирання та комплектація всього пакету документів для здійснення угоди, співпраця з нотаріальною конторою та юристами та багато іншого. За законами сьогодні діяльність рієлтора не вимагає легалізації та ліцензії, проте наявність такої на порядок підвищує рейтинг агента.

До моменту появи ріелторів на ринку послуг, функції посередництва у справах з нерухомістю виконували співробітники бюро з обміну житлової площі або приватні маклери, діяльність яких практично аналогічна сьогоднішнім ріелторам.

Діяльності ріелтора та всім тонкощам цієї роботи навчають на спеціалізованих курсах при агентстві нерухомості або на курсах при вищих навчальних закладах.

Статистика каже, що операціями з нерухомості у 80% займаються жінки. Це викликано тим, що представниці прекрасної статі мають природну чарівність, почуття такту і значно товариші за багатьох чоловіків. Жінки більш стресостійкі. Вони відмінні психологи та лояльніше ставляться до питання ненормованого робочого дня.

За правилами діяльність рієлтора оцінюється в 5% від суми угоди, проте ці цифри іноді досягають і 50% при наданні послуг з оренди нерухомості. Все залежить від складності виконуваної роботи та від нюансів угоди. Не дарма кажуть, що рієлтори «годують його ноги». Заробіток агентів з нерухомості безпосередньо залежить від кількості угод та швидкості їх здійснення.

Ріелтор – це універсальний працівник, який одночасно виконує багато справ: починаючи з розміщення реклами, пошуку об'єктів своєї роботи, пророблення сотні дзвінків на день та вивчення статистики нерухомості. Ці люди напоготові 24 години на добу. Професіонали своєї справи завжди оснащені кількома десятками варіантів квартир, що продаються і купуються, що в будь-якому випадку задовольнить вимоги навіть найприскіпливішого клієнта.

Автор: Олександр Бєлов

Читайте також