02-08-2013

Обережно, шахраї!

шахрай

Якщо ви вирішили придбати квартиру і вам пропонують дуже низьку ціну за неї, не поспішайте платити та підписувати договори. Укладаючи угоду купівлі-продажу, ваша сторона є дуже вразливою. Шахраї, приховуючи всю правду, маскуються під справжнього власника житла і видають об'єкт, що продається, як свій.

Керуючись допомогою працюючих «по-чорному» агентств нерухомості та нотаріусів, злочинці такого роду діяльності здійснюють велику кількість угод нелегально. Тому купуючи нерухомістьБудьте дуже уважні. Не піддавайтеся впливу шахраїв, навіть коли вам пропонуватимуть ціну вдвічі нижчу за ринкову.

Буваючи дуже наївними, багато людей легко довіряють свої гроші малознайомим людям практично з вулиці. З огляду на свою неосвіченість з юридичного боку, більшість із нас намагаються заощадити на угоді. І тільки після того, як все сталося, ми починаємо вивчати всі тонкощі укладеного договору.

Найчастіше шахраї привертають увагу наївних покупців оголошеннями про терміновий продаж дешевого житла. Запропонувавши покупцю познайомитися з власником житлоплощі особисто, аферисти заздалегідь вступають із ним змову. Впевнившись, що і продавець, і квартира «справжні», покупець із чистим серцем видає всю необхідну суму грошей. І, зрештою, дізнається, що всі підписані ним документи недійсні і що агентство, яке займалося його угодою, не мало жодних ліцензій для проведення таких операцій. Зрештою ви залишаєтеся без квартири і без грошей.

Практично кожна десята угода, пов'язана з нерухомістю, є неблагополучною для однієї зі сторін. Вимагаючи задатки, видаючи себе за господарів квартир, шахраї ховаються у невідомому напрямку. Зрештою є справжній власник нерухомості, і починаються розгляди між ошуканим покупцем та справжнім продавцем. У вік комп'ютерних технологій ми навіть не можемо собі припустити, що будь-який документ можна підробити за допомогою фотошопу та кольорового принтера. У таких випадках відрізнити оригінал від підробки дуже складно, і зробити це можуть лише фахівці.

Перед покупкою нерухомості, будь то квартира чи будинок чи щось інше, будьте дуже уважні. Не соромтеся і не бійтеся ставити питання, що вас цікавлять. Попросіть друзів та знайомих, які робили такі покупки, порекомендувати вам хорошого фахівця у цій галузі. Поставтеся до цього питання з усією серйозністю і делікатністю.

Звернувшись до перевірених агентств нерухомості або юридичних фірм для супроводу угод, у вас відпаде питання, де оформити договір дарування частки квартири або купівлі-продажу нерухомості. Угода пройде прозоро і без махінацій!

Автор: Олександр Бєлов