05-12-2013

Які зобов'язання перед клієнтом несе ріелторська компанія

АН BFS

Якщо рієлторська компанія зі своїми обов'язками справляється добре, вона заробляє собі ділову репутацію, позитивні відгуки клієнтів. Це чудово позначається у майбутньому, оскільки завжди буде робота, завжди вдячні клієнти порадять друзям та знайомим. Головне, щоб компанія працювала сумлінно та порядно поводилася з людьми. Чим більше ріелторська компанія знаходиться на ринку, тим більше шансів у неї працювати не покладаючи рук. Упродовж багатьох років заробляється репутація. Ті компанії, які все роблять правильно і без обману, знають, що вдячні клієнти забезпечать їм безбідне майбутнє. Які зобов'язання перед клієнтом несе ріелторська компанія?

Не повинен дозволяти ріелтор клієнту повідомляти помилкові факти. Це стосується реальної ціни будь-який об'єкт нерухомості. Неприпустимо шукати вигоду собі, тобто своєї компанії під час підписання угоди. Усі дії мають бути прозорими, щоб не нашкодити клієнту та власної репутації.

Ріелтор зобов'язаний погодити з клієнтом побажання щодо житла і вже потім обговорювати прийнятну вартість, відштовхуючись від якої потрібно починати пошуки.

У тому числі ріелтор зобов'язаний передавати оперативно в повному обсязі пропозиції та контрпропозиції сторонам безпосередньо доти, коли в документах стоятимуть підписи, які свідчать, що угода підтверджена.

Ріелтор організує огляд нерухомості лише тоді, коли між ріелторською компанією та клієнтом укладено письмовий договір.

Ріелтор зобов'язаний передавати всю інформацію, яку він вважає необхідною, щодо проведення угоди письмово та надати допомогу в оформленні нерухомості. Документи повинні бути оформлені правильно, бути все в наявності, та викладені зрозумілою мовою. У документах мають бути чітко прописані домовленості, додаткові умови, зокрема зобов'язання обох сторін. Обидві сторони мають реально розуміти юридичні нюанси і після того, як перешкод до підписання багатостороннього юридичного документа немає, ставимо підписи та отримуємо за екземпляром.

Ріелтор не може без згоди клієнта публікувати оголошення про обмін, оренду або продаж. Він повинен поширювати персональні дані клієнта третім особам. Тільки на прохання суду або правоохоронних органів.

Автор: Олександр Бєлов