03-11-2021

Вибираємо потенційного орендаря

4 фактори

Додатковий заробіток на здачі нерухомості в оренду сьогодні цим вже нікого не здивуєш. Однак вирішення питання оснащення та меблювання житлового приміщення – півсправи. Набагато складніше сьогодні вибрати відповідного квартиронаймача, щоб бути впевненим не тільки в отриманні доходів у вигляді орендної плати, але й у тому, що правила експлуатації квартирою не будуть порушені.

4 фактори

  1. Звичайно ж, в ідеалі потенційний орендар має бути молодого чи середнього віку, без дітей, без шкідливих звичок, не шанувальник шумних компаній... Однак, як показує практика, подібний «набір ідеальних якостей» трапляється нечасто. У переважній більшості випадків орендодавцю доводиться отримувати свій дохід або за рахунок студентів, або за рахунок сімей з дітьми, або ж за рахунок орендарів з домашніми тваринами.
  2. Втім, ще одна проблема виникає при здачі квартири з трьома и більше кімнатами. Такого роду житло потребує досить заможного орендаря, що, на жаль, трапляється нечасто. Як же бути? Фахівці рекомендують здавати такі квартири не повністю, а покімнатно. Тим більше, що, як правило, квартири з великою кількістю кімнат забезпечені не одним санвузлом і ванною, а двома і іноді навіть трьома. Однак тут потрібно бути дуже уважним: здаючи квартиру по кімнатах, орендодавцю доведеться набагато частіше проводити планову перевірку.
  3. До факторів, які можуть відлякати потенційного квартиронаймача, відноситься і незадовільний стан самого житла. У цьому випадку власник квартири зазвичай знижує орендну плату. Проте фахівці рекомендують таки не пошкодувати коштів на якісний ремонт.
  4. Припустимо, ці питання вирішені, тепер виникає ще одне питання: на що звертати увагу при знайомстві з квартиронаймачем? Експерти стверджують - важливо не так матеріальне становище, скільки зовнішній вигляд (насамперед - охайність) і поведінка. Знайомство з майбутнім орендарем – це обов'язкова процедура перед укладанням угоди. Усі питання та нюанси мають бути з'ясовані, тільки тоді можна розпочинати процедуру укладання договору.

Раніше ми опублікували посібник з підбору найкращих орендарів для вашої нерухомості.

Автор: Олександр Бєлов