17-11-2015

Чи вигідно купувати житло у новобудові?

Житловий комплекс «Паркове місто» Київ

Якщо ви вирішили придбати нерухомість, то, перш за все, замислюватиметеся про два питання - чи варто вибрати варіант на вторинному ринку або звернути увагу на об'єкти від забудовника? А також, чи можна купити житлову площу без послуг посередника чи безпечнішим рішенням буде покупка через спеціаліста? Спробуємо розібратися.

Переваги житла у новобудові

Почати варто з того, що квартири в новобудовах мають успіх вже багато років. І в цьому немає нічого дивного, тому що вони мають численні переваги. Ви можете знайти житло у хорошому районі з відмінно розвиненою інфраструктурою. І отримати його за найдоступнішими розцінками. Вартість квадратних метрів буде особливо вигідною в тому випадку, якщо ви купуватимете їх на етапі будівництва будівлі. Однак є тут і небезпека. Вам потрібен справді сумлінний та надійний забудовник, інакше проблем не уникнути.

З чим може виникнути клопіт у разі купівлі нерухомості в новобудові? Наприклад, про те, що будівництво відкладається на невизначений термін і терміни здачі об'єкта також йдуть місяць за місяцем. Відомі випадки, коли забудовник ховався з грошима і знайти його не було більш можливим. Втім, такі приклади не повинні спричинити того, щоб ви відмовилися від квартири в новобудові. Звертайтесь на сайт http://www.udp.ua/ і фахівці компанії UDP не тільки підберуть для вас потрібний об'єкт. Але й дадуть гарантії на те, що своє житло ви отримаєте у наперед визначений період. Різниця вартості вторинного житла та квартир до новобудови зараз настільки велика, що піти на певний ризик таки варто.

Самостійна покупка чи допомога професіоналів?

Якщо ви вирішили придбати нерухомість у новій будівлі, то за найвигіднішою вартістю можете отримати якісне житло з добрими сусідами. Ви можете не перейматися працездатністю комунікаційних систем, створити в своєму будинку затишну обстановку, виконавши ремонт до душі. Позитивних моментів багато. І один із ключових полягає в тому, що куплені вами квадратні метри будуть «юридично чистими». А це означає, що від послуг посередника чи рієлтора вам варто відмовитись?

Ні. Якщо ви хочете позбавити себе всіх ризиків, то неодмінно проконсультуйтеся з юристом з питань договору купівлі/продажу. Вартість послуг професіонала невелика. Тоді як ціни на самі квартири в будь-якому разі дуже високі. Не намагайтеся заощадити на дрібницях, і натомість ви отримаєте спокій та велику впевненість у майбутньому.

Автор: Олександр Бєлов