04-02-2014

Зниження ризиків при купівлі квартири в новобудові за допомогою юридичних послуг

юрист

Інвестування коштів у нерухомість визнано надійним способом капіталовкладення, особливо у випадку, якщо були використані юридичні послуги у юридичній фірмі. Таке інвестування згодом може принести чималий прибуток, оскільки на світовому ринку простежується досить стабільна тенденція до підвищення цін на житло. Вкладені гроші таким чином будуть захищені від інфляції. Ще однією перевагою є можливість ефективного використання квартири чи будинку, у яких можна просто жити, або здавати в оренду, що принесе додатковий дохід.

На ринку нерухомості найбільш ласими є пропозиції купівлі квартири в житловому комплексі, що будується. Причому ціни за квадратний метр знижуються із зменшенням відсотка готовності комплексу до здавання в експлуатацію. Тобто чим примарніша надія на отримання ордера на квартиру, тим дешевша її ціна. Саме так оцінюють ситуацію, що склалася в даній сфері українці. Приводів для цього, на жаль, багато. Одним з перших випадків, що набули розголосу, був провал компанії «Еліта-Центр», в афері якого постраждало понад півтори тисячі людей. Після кризи у 2008 році в Україні величезна кількість будівель перейшла до проблемних. Багато хто з них заморожений, а їхні власники оголосили себе банкрутами або просто зникли. Іншим проектам пощастило більше, у них лише затягнувся термін будівництва.

Серед основних виправдань зриву запланованого терміну здачі в експлуатацію всі забудовники називають підвищення вартості будматеріалів і витрати на отримання дозвільної документації, що постійно зростають. Багатьом трапляються недбайливі підрядники, які виконують свої зобов'язання, що відображається на будівництві в цілому.

Уникнути підводного каміння при покупці квартири в новобудові можна, скориставшись юридичними послугами фахівців, які давно й успішно працюють в галузі нерухомості. Зайшовши на сайт abal.com.ua, можна ознайомитись із основними напрямками роботи юристів у сфері нерухомості.

Людина, яка бажає придбати житло, може звернутися за допомогою до юриста на всіх етапах покупки:

  1. Щоб визначитись із вибором житлового комплексу. Юристи можуть здійснити експертизу фінансових документів того чи іншого забудовника, а також перевірити наявність необхідної дозвільної документації.
  2. Щоб укласти договір. Юрист компанії може виступити посередником на переговорах із продавцем. Сам текст договору має бути обов'язковою юридичною перевіркою.
  3. Щоб уникнути збитків у тих випадках, коли житловий комплекс, де купили квартиру, заморожується або вчасно не здається в експлуатацію. Юристи пропонують можливі варіанти повернення грошей аж до суду.

В Україні сьогодні придбати нерухомість у новобудові можна шляхом купівлі облігацій та заставних, або беручи участь у фонді фінансування будівництва. Жоден із способів не застрахований на 100% від ризиків. Але, використовуючи юридичні послуги, є шанс звести такі ризики до мінімуму.

Підготував: Олександр Бєлов