28-11-2013

Що потрібно враховувати під час укладання угоди з купівлі квартири?

угода з нерухомістю

Здійснити угоду щодо купівлі квартири – справа складна. Головне, все спланувати і діяти чітко з огляду на кожну дрібницю, адже йдеться про квартиру, а не про купівлю продуктів. Застосовуючи продуманий підхід до справи, ви зможете уникнути зайвих часових та грошових витрат.

Купівля квартири складається з кількох етапів: вибір квартири і правильно, за всіма законами укладання угоди з купівлі невидимості. Ви можете самостійно вивчати ринок, переглядати оголошення в інтернеті та газетах. Також ви можете заощадити свій час та гроші та звернутися до агентства нерухомостіде вам досвідчені фахівці нададуть якісні послуги.

Вам варто відразу зрозуміти, що пошук квартири – це пошук компромісу, оскільки ідеального варіанта, тим паче на вторинному ринку, немає. Вирішивши шукати квартиру самостійно, ви повинні бути готові витрачати багато часу: аналіз ринку, пошук варіанта, огляд квартир. Досвідчений ріелтор, вислухавши вас, вже знатиме, в якому районі і навіть у якому будинку є те, що вам може підійти. Ріелтор ще й професійний продавець/покупець. Він зможе знайти вагомі причини, чому продавець повинен знизити ціну.

Підготовка документів та укладання договору

Навіть якщо ви самі знайдете квартиру, яка вам підходить, є ще юридична частина питання. Найчастіше покупець не має потрібних юридичних знань, що тільки на руку шахраям, які на цьому незнанні наживаються. Ріелтор уважно становитиме договір, який задовольнить обидві сторони, не допустить обману чи шахрайства. Важливо, щоб при здійсненні угоди з купівлі нерухомості, у вас була довірена особа, яка зможе допомогти не упустити нічого важливого при укладанні договору.

Якщо ви не хочете скористатися послугами рієлтора, обов'язково уточніть, чи немає в квартирі осіб, які в ній не зареєстровані, але мають право тут проживати. Це можуть бути діти, які зараз перебувають у виховних закладах; особи на військовій службі; особи у місцях позбавлення волі. Вони мають право проживати у цій квартирі навіть після зміни власника.

Також перевірте, чи не знаходиться квартира в заставі, чи не здається вона в оренду, чи не є предметом судового розгляду. Говорячи загалом, перевіряйте документи, що не лише стосуються самої квартири, а й її історії.

Автор: Олександр Бєлов