24-09-2012

Секрети успішного підприємця

бізнес-леді

Отже, ви відкрили свій бізнес і ваші справи активно пішли в гору. Вже є кошти не тільки оплачувати оренду офісу, рекламну компанію, зарплату робітникам, але й частину прибутку можна витратити на себе коханого. І все-таки, спочивати на лаврах не варто. Своя справа — це живий організм, а отже, він має зростати та розвиватися. Варто лише заспокоїтись, і конкуренти миттєво обійдуть на повороті. Тому в голові справжнього підприємця завжди має сидіти думка, як збільшити рентабельність та як розширити Підприємство. Наприклад, для відкриття нових представництв можна пошукати в інтернеті оголошення на тему оренда офісу в Одесі чи іншому місті України.

Найпростіше, що лежить на поверхні, це розширити свій бізнес за рахунок збільшення асортименту. Можна також піти шляхом скорочення витрат, наприклад, скоротивши ланцюжок посередників, які перепродують вам товар. Це стосується і торгівлі та сфери послуг. Наприклад, якщо розглядати такий вид діяльності як установка натяжних стель, то тут можна стати не просто монтажною фірмою, а купивши спеціальний верстат самостійно зварювати з плівки полотно. Ну і, звичайно, можна розширитися, відкривши нові точки, особливо якщо ваша діяльність пов'язана з торгівлею роздрібним товаром. Адже за основним законом економіки, чим більша організація, тим вищий її прибуток, і утримання кількох об'єктів, якщо розділити їх витрати, обійдеться дешевше, ніж утримання одного.

Крім розширення, обов'язково продумуйте можливості запровадження нових напрямів. Як то кажуть: "не можна зберігати всі яйця в одному кошику". Економічна ситуація та примхи клієнтів речі непередбачувані. І ваш бізнес як розквіт, так може і зав'янути на якийсь час. Тому обов'язково потрібно мати додаткові джерела доходу, доки ви зможете його реанімувати. Шукати нові напрямки найпростіше серед супутніх галузей. Торгуєте солодощами – відкрийте бістро на пару столиків. У вас перукарня – перетворюйте її поступово на салон краси, освоюючи нові напрямки.

Щоб бути успішним підприємцем, постійно отримуйте нові знання щодо вашого напряму. Прогрес та технології розвиваються бурхливими темпами, і ви повинні бути в курсі всіх новинок, щоб обігнати конкурентів. Починайте свій день із відвідування спеціалізованих сайтів, що стосуються вашого бізнесу. Переймайте чужий досвід і навчайтеся лише на чужих помилках.

Також шукайте принципово нові ідеї для бізнесу, які мають перспективу в майбутньому, з цією метою можна відвідувати різні форуми бізнесменів, вивчати спеціалізовану літературу.

І, звичайно, думати прикидати і пробувати, тільки при постійному русі вперед, ви зможете по-справжньому досягти успіху.

Автор: Олександр Бєлов